Forum » Mental Floss » Vorbe inteligente » Rautatea cea de toate zilele

Rautatea cea de toate zilele
Pagina 1 din 2

Postat de leeloo la 18:19 pe 22 Decembrie 2009 RaportRaporteaza      Raspunde
cum de a ajuns lumea asa de rea?
Postat de Bells la 02:44 pe 31 Decembrie 2009 RaportRaporteaza      Raspunde
Rea a fost intotdeauna ..
Postat de georgetrusculescu la 10:50 pe 31 Decembrie 2009 RaportRaporteaza      Raspunde
Probabil ca aceasta rautate tine de foame anumitor oameni. Cred ca pentru ei , a fi rau este ca aerul, nu pot trai fara sa faca rau, poate fi o conditie fara de care nu concep desfasurarea in bune conditii a mizerabilei lor vieti de vierme fara vreo speranta,fara nici un pic de aspiratie spre ceea ce este nobil si frumos in trecerea aceasta atat de rapida de la stadiul de existenta fizica la aceea de existenta (mult superioara) spirituala! Pacat, sunt atatea lucruri frumoase si utile omului care ar trebui infaptuite pe acest pamant, incat ne coplesesc prin numarul lor....Vor mai trece foarte multi ani pana ce omul va intelege acest lucru; asta bineinteles daca demiurgul acestui univers ne va mai lasa ragazul necesar unei astfel de ridicari din mocirla in care ne aflam.Omul nu a fost creat pentru rautati, dar a evoluat intr-o directie gresita.REMEMBER!
Postat de mihai2k007 la 16:03 pe 31 Decembrie 2009 RaportRaporteaza      Raspunde
Tin sa te contrazic la o treba, anume ca omul a fost creat cu rautate in el, instinctul de a face rau exista in noi inca de mici. Uita-te la doi copii cum se joaca si vei vedea ca am dreptate(70% din timp se cearta sau se bat, isi manifesta instinctul conservator). Rauatea persista, insa ea este "cumintita" sau nu cu ajutorul educatiei, anturajului, a faptului ca am evoluat ca specie si ni s-a bagat in cap ca "nu e bine sa facem rau". Altfel, rautatea s-ar fi aratat mult mai strident. Crezi ca omul e rau acum, ca a evoluat gresit ? Nu-ti doresc sa fi trait in evul mediu de exemplu. Eu zic ca existau mult mai multe atrocitati in trecut. Sper ca nu o sa ramana omniprezent, dar o umbra a raului o sa ramana din pacate... Mai avem multe secole de evolutie pana sa ajungem la o ameliorare simtitoare.
Postat de Bells la 21:05 pe 2 Ianuarie 2010 RaportRaporteaza      Raspunde

Total de acord ...

Postat de a_lee_na88 la 09:34 pe 3 Ianuarie 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
micile rautati te impiedica sa faci o rautate mai mareLaughing...kidding
Postat de maria45 la 15:31 pe 5 Ianuarie 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
Foarte multi oameni sunt rai pentru ca in viata lor jalnica nu se intampla nimic,sunt inculti ,involuati,lipsiti de educatie si bun simt si atunci ei se "hranesc" si se "distreaza" pe seama altora si cauta mizeria de mahala peste tot si daca n-o gasesc o fabrica si sunt foarte fericiti si satisfacuti! Dar sunt si mai satisfacuti atunci cand sunt bagati in seama,si sunt extaziati cand si altii se coboara la nivelul lor in mocirla. Nu sunt demni decat de mila si trebuie evitati in orice imprejurare.Frown Si inchei cu citatul celebru : un om inteligent nu se plictiseste niciodata,trageti concluziile singuri.
Postat de hariton_bauer la 23:19 pe 11 Ianuarie 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
Bine v-am gasit...colegi de forum...eu cred ca rautatea,este cerinta supravietuirii,in viata reala....bunatatea si bunul simt ,sunt deja istorie....toti vrem sa fim mai buni,insa devenim fiare,cum ajungem in societate...este o chestiune animalica....daca nu ucizi vei fi ucis...parerea mea
Postat de andrei_ungureanu2000 la 13:18 pe 5 Februarie 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
Nu are rost sa filozafam atat... E simplu! Ignoranta si rautatea se naste din PROSTIE!!!
Postat de andrei_ungureanu2000 la 13:20 pe 5 Februarie 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
Nu are rost sa filozafam atat... E simplu! Ignoranta si rautatea se nasc din PROSTIE!!! Scuze pt dezacord...Big-grin
Postat de mihai2k007 la 16:42 pe 17 Februarie 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
Sunt de acord cu tine, dar in sensul ca te nasti cu toate (ignoranta, prostie, rautate, iubire etc), in timp le valorifici pe care vrei Happy Sau pe care poti, sau pe care esti lasat sa le valorifici.
Postat de Alicia_Andreescu la 09:48 pe 3 Martie 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
Ai dreptate si prostia cu ea te-ai nascut nu?
Postat de Alicia_Andreescu la 09:50 pe 3 Martie 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
scuze nu ma refere-am la tine ci vorbe-am in general ...
Postat de Alicia_Andreescu la 09:52 pe 3 Martie 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
dar de ce sa face rau cand putem face bine fara nici un interes ?
Postat de abe la 22:54 pe 5 Martie 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
Ambi ion m în a arbitra comportamente, sensuri, rela ii. R ul este, nu-i a a, mereu dincolo de tine, de arbitru. Arbitrar discu ie! S recitim Scrisorile Sf. Apostol Paul, s ligament m în propriile tr iri iubirea, adev rata iubire: cea din respect, cea din uimire, din admira ie i nu complezen a, alinierea, îng duin a. In definitiv r ul nu este altceva decât un bine trucat, nerealizat, un "bine" ceva mai aplecat fa de matricea dorit . Nu-i a a c po i fi r u dorind s fii bun? Depinde cine te cite te, cine te ascult , ce a teapt cel lalt de la tine. i fiecare a teapt recompunerea propriilor idei. i asta este...un pic de r utate. C r mizile casei tale, cuvintele de existen ... Aici e marea dilem . Construie ti? Reconstruie ti? Imi i? Folose ti cuiva? i dac descoperi rosturile devii i tu ceva mai bun, cu un indice de R ceva mai redus. Albul i negrul, frumosul i urâtul, binele i r ul - superbe, absurde logodne! Abe.
Postat de wacymihai la 09:34 pe 6 Martie 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
Multa lume e proasta si rea si traieste
Postat de georgiana_anb la 10:27 pe 4 Mai 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
am salvat multe vieti animalute si 2-3 omenesti si plang ori de cate ori vad ca se un om ia viata unui animalut sau un barbat isi bate sotia ori copii.... ma intreb de ce?ce oameni suntem? nici noi nu stim raspunsul ne-am pierdut capacitetaea de araspunde. de ce eu ajut si altul uraste ceea ce fac eu? de ce eu pot si el nu vrea?rautate ? nu ci lasitate ei se afirma si se fac stiuti prin rau sunt oameni de temut au o reputatie dar nu sunt constienti ca e o reputatie rea rea rea mai laudat e cel care ajuta pana cand si pe cel care i-a facut un rau ...dar asa cum e ea lumea in care traim eu iubesc totul nu as vrea sa se termine aceasta lume cu oamenii pe care ii iubesc animalele pe care le ador locurile minunate in care am calatorit sau voi calatori chiar si cei rai care pot deveni mai buni nu as renunta la nimik voi?
Postat de serendipitymaya la 12:31 pe 11 Mai 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
oamenii L-au pierdut pe Dumnezeu, si-au uitat credinta, au uitat de ce sunt pe lume.
Postat de serendipitymaya la 10:16 pe 18 Mai 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
vad ca nu mai pasioneaza pe nimeni subiectul asta desi este atat de actual.
Postat de julian la 15:57 pe 21 Mai 2010 RaportRaporteaza      Raspunde
e mult prea delicat subiectul! si, ca sa-ti sustii punctul de vedere, trebuie sa vii cu exemple care sunt nenumarabile... mai bine ne gandim si discutam de bunatatea cea de toate zilele, acolo parca ar fi mai putine de spusStraight-face