Tu te regasesti in acest tipar?

Se stie ca sistemul Myers-Briggs care presupune 16 tipuri de personalitate, la baza caruia stau teoriile marelui psiholog si filisof Carl Jung, este unul dintre indicatorii principali pentru stabilirea profilului personalitatii unei persoane. Ce nu stie foarte multa lume este ca 98% din populatie se incadreaza in 15 tipuri de personalitate, in timp ce doar 2% dintre oameni apartin unei tipologii mai rare de personalitate, numita INFJ (introvertit, intuitiv, sensibil, analitic). Nelson Mandela, Martin Luther King si Maica Tereza s-au numarat printre personalitatile importante ale lumii cu INFJ.

Exista cateva trasaturi specifice care pot scoate la iveala apartenenta oamenilor la acest profil de personalitate. Haideti sa le descoperim pentru a stabili daca ne regasim sau nu printre cei care au acest tip de personalitate.

11 Semne care dezvaluie cel mai rar tip de personalitate din lume - Poza 1
 1. Calitate, nu cantitate

Cand se angreneaza intr-un dialog, cei cu personalitate INFJ tin sa discute cu ceilalti lucruri esentiale, nu maruntisuri nesemnificative care i-ar face sa isi piarda timpul. Isi pierd repede interesul fata de persoanele care nu au nimic de spus.

 1. Iti castiga rapid increderea

Este ceva cu acest tip de oameni deoarece sunt capabili sa le castige instant increderea celor din jur. Nu este nimic anormal daca vorbesti cu o astfel de persoana si afli lucruri extrem de intime, pe care, poate nu le stiai nici de la prietenii apropiati.

 1. Sunt empatici

Cei cu personalitate INFJ au o inteligenta emotionala extrem de ridicata. Au o capacitte extraordinara de a intelege sentimentele si emotiile celor din jur si se pot pune cu multa usurinta in situatiile celor care au probleme pentru a experimenta trairile celorlalti.

 1. Urasc minciuna si scuzele nesfarsite

Oamenii cu personalitate INFJ pretuiesc adevarul si sunt mereu in cautarea sensului vietii, iar din acest motiv nu se impaca de loc cu persoanele care obinuiesc sa minta des sau sa ii manipuleze pe ceilalti prin minciuna.

 1. Sunt introvertiti perceputi din exterior ca extroverti

Acest lucru se intampla datorita adaptabilitatii cand vine vorba despre socializare.

 1. Au convingeri bine impamantenite

Aceasta este o trasatura care le poate aduce probleme in anumite circumstante deoarece sunt dispusi sa mearga pana in panzele albe si sa renunte la relatii importante si la oameni apropiati daca lucrurile nu merg in directia pe care si-o propun.

 1. Au prieteni putini, dar adevarati

Desi foloses des termenul "prieten" cand se refera la multa lume, acesti oameni sunt foarte selectivi cand vine vorba despre prietenii in adevaratul sens al cuvantului.

 1. Lucreaza mai bine singuri

Indiferent de ocupatia pe care o au, persoanele cu personalitate INFJ nu au nevoie de ajutorul nimanui cand isi indeplinesc datoriile la munca.

 1. Sunt perfectionisti

Orice ar face, trebuie sa fie perfect. Din aceasta cauza, de multe ori se simt ofensati cand rodul muncii lor este criticat si tind sa se teama mereu de esec.

 1. Sunt persoane foarte creative si se exprima mai bine in scris

Din acest motiv, multi dintre cei cu personalitate INFJ au probele in a-si exprima trairile, emotiile si sentimentele verbal. Multi dintre scriitorii celebri au avut acest tip de personalitate, potrivit peacequarters.com.

 1. Vor mereu sa ii ajute pe ceilalti

Sunt saritori si mereu gata sa ii ajute pe cei care au nevoie. Nu reusesc intotdeauna sa faca acest lucru, dar insista pentru ca vor sa ii ridice pe cei ce au cazut in suferinta.