Opt puncte esentiale de presopunctura pentru a te detensiona si a te elibera de stres.

Exista uneori situatii in care stresul poate fi un factor benefic in viata noastra stimulandu-ne sa devenim si mai buni in ceea ce facem. Dar foarte rar se intampla asa si de cele mai multe ori stresul are efecte negative asupra sanatatii noastre, chiar daca nu realizam si nu simtim imediat acest lucru. Sunt probleme serioase de sanatate precum bolile de inima, tensiunea arteriala, obezitatea si diabetul care pot fi provocate de stres si cum stilul actual de viata ne pune mereu nervii la incercare, este bine sa invatam sa ne eliberam de aceasta stare permanenta de incordare care ne consuma atat de mult.

Unul dintre cele mai rapide si usoare moduri de a scapa de stres este sa ne concentram asupra catorva puncte cheie de presiune ale corpului pentru a le detensiona.

  • Antebrat

Masarea pentru 10-15 secunde a acestui punct contribuie la inlaturarea starii de anxietate si a presiunii din zona pieptului.

Cum poti scapa de stres si anxietate in mai putin de un minut - Poza 1

  • Scalpul

Cu degetele de la o mana apropiate, masati timp de 20 de secunde zona din spatele capului in punctul in care craniul se uneste cu gatul.

Cum poti scapa de stres si anxietate in mai putin de un minut - Poza 2

  • Stomacul

Aplicarea presiunii in acest loc ajuta la crearea unei miscari care detensioneaza peiptul si diafragma si contribuie la imbunatatirea procesului de respiratie.

Cum poti scapa de stres si anxietate in mai putin de un minut - Poza 3

  • Palma

Presarea punctului situat in mijlocul palmei are o influenta benefica asupra inimii, ficatului si pancreasului.


Cum poti scapa de stres si anxietate in mai putin de un minut - Poza 4

  • Gambele

In zona gambei, presati timp de 10 secunde punctul indicat in imaginea de mai jos pentru cresterea nivelului de energie, a puterii de concentrare si inlaturarea oboselii.

Cum poti scapa de stres si anxietate in mai putin de un minut - Poza 5

  • Pieptul

Masati punctul din centrul pieptului cu trei degete timp de 20 de secunde. Acest lucru contribuie la inlaturarea anxietatii, a stresului si la calmarea sistemului nervos.

Cum poti scapa de stres si anxietate in mai putin de un minut - Poza 6

  • Talpa

Aplicarea presiunii in zona talpilor duce la echilibrarea circulatiei fluxului energetic in tot organismul si, implicit, la inlaturarea starilor de anxietate si de stres.

Cum poti scapa de stres si anxietate in mai putin de un minut - Poza 7

  • Urechea

Acesta ar fi unul dintre cele mai eficiente puncte de eliberare a stresului, potrivit ourhealthfiles.com. Masati usor cu ajutorul unui betisor de urechi sau a unui pix zona din partea superioara a urechii, pret de cateva secunde, cum vedeti in imaginea de mai jos. In tot acest timp inspirati si expirati adanc.

Cum poti scapa de stres si anxietate in mai putin de un minut - Poza 8
Captura foto: YouTube