O parte inspaimantatoare a istoriei.

Daca aveti impresia ca lumea din zilele noastre face fel de fel de lucruri ciudate, va inselati. Istoria ne dovedeste ca oamenii aveau activitati, placeri si moduri de a trai mult mai bizare si mai periculoase. Haideti sa le decoperim.

  1. Gradinile zoologice umane existau, in anii '50, si aveau ca scop demonstrarea teoriei lui Darwin. In realitate, acestea nu erau decat un mod rasist de distractie a celor care se bucurau sa vada in acele gradini persoane din Asia sau Africa.
  2. In anii '50, radiatiile nu erau considerate ca fiind periculoase. Jucariile "atomice" - tratate in laboratoare cu plutoniu sau uraniu - erau la mare moda.
  3. Modul de tratare a anumitor afectiuni era, pe vremuri, extrem de ciudat, periculos si facut in maniere complet neigienice. Acesta includea tratamente prin socuri electrice, lobotomii sau extragerea sangelui consoiderat bolnav prin fel de fel de metode ingrozitoare.
  4. In trecut, era la moda in randul oamenilor instariti sa aiba in curte propriul lor sihastru care traia in gradina lor. Acesta nu avea voie sa se spele si sa isi taie unghiile sau parul si era des admirat de toti cei care veneau in vizita la proprietarul lor.
  5. In anii '30, familiile britanice obisnuiau sa isi tina copilasii in custi construite sub forma unui mic balconas din sarma si montate in afara cladirilor, la ferereastra, tot ca un balcon. Faceau acest lucru pentru a oferi sansa celor mici de a se bucura de cat mai mult aer curat cat timp parintii erau plecati la munca, potrivit brightside.me.
  6. Poate suna ireal, dar la inceputul secolului al XX-lea, americanii isi puteau trimite copii dintr-un loc in altul prin posta. Totul era perfect legal, iar costul de trimitere era in jur de 15 centi pentru micutii care nu depaseau greutatea unui colet standard.
  7. Acum aproximativ 100 de ani, cocaina putea fi gasita in farmacii si se putea cumpara fara prescriptie medicala. Atunci, aceasta era folosita in scopuri strict medicale - pentru tratarea durerilor de dinti sau a tusei si pe post de sedativ pentru cei mici.
  8. Persoanele cu probleme psihice aveau parte de un tratament infiorator in trecut - erau lipsiti de hrana si medicamente desi rudele plateau pentru aceste servicii. Si ca totul sa fie si mai oribil, proprietarii azilurilor pentru aceste persoane scoteau bani de pe urma bolnavilor - le cereau vizitatorilor sa plateasca o anumita suma pentru a putea vizita un astfel de loc.
  9. In ziua de astazi numai un nebun ar colectiona parti umane pe post de trofee. In trecut, acesta era un hobby. Oamenii instariti isi umpleau casele cu diverse oase, sau chiar cu schelete omenesti intregi. Pana si soldatii duceau acasa craniile dusmanilor, in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial.
  10. Acum 70 de ani, doctorii din SUA recomandau femeilor gravide sa umeze pentru a scapa de constipatie. Asadar, o femeie care abia nascuse avea voie sa fumeze in spital.