#MannequinChallenge ii transforma pe oameni in statui.

Va mai aduceti aminte de IceBucket Challenge sau de celebrele flashmob-uri care ne umpleau zilnic newsfeed-urile? Ei bine, o continuare a lor circula mai nou in mediul virtual si devine, pe zi ce trece, tot mai virala. Este vorba despre Mannequin Challenge.

Ce este Mannequin Challenge?

Are aceeasi reteta ca predecesoarele sale: un hashtag (#MannequinChallenge), un hit pe fundal („Black Beatles” al celor de la Rae Sremmurd), un scop nobil (lupta impotriva cancerului testicular) si multa, multa nebunie, pentru ca presupune sa incremenesti efectiv, cu pozitia corpului si mimica fetei nemiscate. Daca nu vi se pare destul de nebunesc, ganditi-va ca cele mai virale video-uri cu Mannequin Challenge sunt cele in care apar cat mai multe persoane, surprinse in cele mai ciudate posturi.

Primul clip Mannequin Challenge

Acesta este primul clip de acest gen:

Acesta este primul clip cu hashtag-ul MannequinChallenge

Top clipuri Mannequin Challenge

De la video-ul initial, filmat de elevii unei scoli din Florida la sfarsitul lunii octombrie, s-a ajuns la provocari din ce in ce mai haioase. De exemplu, o echipa de fotbal a ramas incremenita in timp ce sarbatorea victoria intr-o sala de mese, 20 de sportivi au „inghetat” in timpul unui antrenament de fitness sau, numarul unu pe Youtube, video-ul filmat chiar in timpul unui concert al trupei Rae Sremmurd, in care artistii impreuna cu sute de fani raman nemiscati pentru cateva secunde. Provocarea a fost repede preluata si de multe persoane publice. Jucatorii nationalei de fotbal a Belgiei, cantareata Adele, starul de televiziune american Ellen DeGeneres, chiar si Hillary Clinton sunt doar cateva dintre vedetele care s-au distrat cu noul trend din online.

Mannequin Challenge in Romania

Si in Romania fenomenul ia amploare. Angajatii unui service auto din Targu-Jiu si elevii unui post-liceal din Iasi au fost printre primii romani care au facut un Mannequin Challenge, asa ca daca se intampla sa vezi un grup de oameni nemiscati pe undeva prin oras, nu te speria, nu esti in Matrix si nici timpul nu a stat. E doar #MannequinChallenge.