O metoda simpla de a -ti regasi echilibrul fizic si spiritual.

Presopunctura reprezinta o tehnica de masare sau de aplicare a presiunii asupra unor puncte cheie situate la nivelul mainilor si a picioarelor. Astazi vorbim despre maini si despre modul in care putem influenta intr-un mod subtil, dar sesizabil, starea de sanatate a organelor care isi au proiectia in zona degetelor si intreaga stare de spirit. Armonizarea energiei la nivelul intregului organism se poate face prin apasarea/masarea anumitor zone ale mainilor timp de 3-5 minute.

Sa vedem, asadar, caror afectiuni sunt asociate degetele si palma.

  • Degetul mare
Reechilibrarea organismului prin masarea degetelor - Poza 1

Sursa foto: brightside.me

Are legatura directa cu durerile de cap si starile de anxietate. Daca va confruntati cu asemenea probleme, strangeti usor degetul mare timp de 5 minute.

  • Degetul aratator
Reechilibrarea organismului prin masarea degetelor - Poza 2

@brighteside

Strangerea acestuia in palma timp de 4-5 minute este benefica in cazul durerilor musculare, dar si a starilor de frica sau rusine, potrivit takingcharge.csh.umn.edu.

  • Degetul mijlociu

Reechilibrarea organismului prin masarea degetelor - Poza 3

@brighteside

Presarea degetului mijlociu va ajuta sa va eliberati de starile de nervozitate excesiva si de suparare. Conform studiilor, acest tip de exerciciu duce la scaderea presiunii arteriale si va calmeaza.

  • Inelarul
Reechilibrarea organismului prin masarea degetelor - Poza 4

@brighteside

Emotiile negative si tristetea pot fi usor alungate daca va concentrati atentia asupra degetului inelar. In timp ce aplicati presiune asupra lui, nu uitati sa respirati adanc.

  • Degetul mic
Reechilibrarea organismului prin masarea degetelor - Poza 5

@brighteside

Stresul si increderea in sine sunt atribuite degetului mic. Atunci cand va scade increderea in sine si simtiti ca nu puteti face anumite lucruri, masati pret de 5 minute degetul mic si ganditi-va la ceva frumos in acest timp.

  • Palma
Reechilibrarea organismului prin masarea degetelor - Poza 6

@brighteside

Presati centrul palmei cu degetele celeilalte maini, apoi faceti miscari circulare si expirati si inspirati adanc de 3 ori. Specialistii in reflexologie sustin ca palma este centrul tuturor emotiilor noastre, iar masajul regulat al palmei previn aparitia starilor stres, oboseala, greata si contribuie la normalizarea tranzitului intestinal. Un alt exercitiu ce poate fi realizat cu palemle este impreunarea acestora. Lipirea palmelor este o pozitie des folosita in meditatii deoarece ne ajuta sa ne concentram si sa ne punem gandurile in ordine. Mai mult decat atat, presarea palmelor contribuie la imbunatatirea circulatiei sangelui.