"Copiii nu-si amintesc ceea ce incerci sa-i inveti. Ei isi amintesc ceea ce esti." - Jim Henson

Venirea pe lume a primului copil este o adevarata provocare pentru orice parinte. Cand decizi sa devii parinte, te poti lasa purtat de instinct pentru a-ti creste copilul sau poti da ascultare sfaturilor mamicilor si taticilor cu experienta, dar nimic nu se compara cu o documentare zdravana pentru a gasi raspuns tuturor zecilor de intrebari care apar odata cu nasterea noului membru al familiei. Va prezentam o serie de carti care au ajutat multi parinti se se ghideze in cresterea, educarea si intelegerea nevoilor copiilor lor.

Un ghid practic, aplicabil copiilor de aproape orice varsta, ce prezinta principiile poemului pedagogic al lui Dorothy Law Nolte, adevaruri de bun-simt, care au devenit un cod de comportament in viata de familie pentru generatii intregi.

Sase carti de parenting pe care orice parinte trebuie sa le citeasca - Poza 1

Fiecare copil are limbajul sau propriu pentru a recepta si a isi exprima iubirea. Parintii trebuie sa descopere acest limbaj pentru a le putea demonstra copiilor cat de mult ii iubesc si pentru a putea comunica corect cu acestia. Cartea reprezinta o colectie de sfaturi importante, de probleme si solutii pentru fiecare membru al familiei.

Sase carti de parenting pe care orice parinte trebuie sa le citeasca - Poza 2

"Secretele inteligentei copilului" este o carte stiintifica, scrisa de Dr. John J. Medina, biolog molecular specializat in cercetarea genelor implicate in dezvoltarea creierului uman si genetica tulburarilor psihice, intr-o maniera lejera, accesibila tuturor parintilor. Cartea ofera raspunsuri unor intrebari precum "Care este cel mai important lucru pe care il puteti face in timpul sarcinii?", "Cat timp e bine sa stea copilul dumneavoastra in fata televizorului?", "Este sau nu bataia rupta din rai?" si multe altele.


Sase carti de parenting pe care orice parinte trebuie sa le citeasca - Poza 3

Cartea lui Thomas Gordon ii invata pe parinti diverse metode prin care pot stabili si mentine o relatie eficienta si armonioasa cu un copil.

Sase carti de parenting pe care orice parinte trebuie sa le citeasca - Poza 4

Autorul ne propune in aceasta carte educarea prin reactie - o metoda de educatie proactiva prin care se urmareste formarea persoanei si nu doar un control al comportamentului. O educatie sanatoasa are la baza iubirea neconditionata fata de copil.

Sase carti de parenting pe care orice parinte trebuie sa le citeasca - Poza 5

Laureata cu Medalia de aur a NAPPA (National Parenting Publications Awards) in anul 2001, aceasta carte incurajeaza parintii sa lase 'seriozitatea' deoparte pentru a-si regasi copilul. Interactiunea copiilor prin joc cu parintii reprezinta o cale extrem de importanta in dezvoltarea legaturilor apropiate, a sentimentelor de siguranta si atasament.

Sase carti de parenting pe care orice parinte trebuie sa le citeasca - Poza 6

"Lacrimi si crize de furie" descrie un mod inedit de a reactiona in momentele dificile, la plansul copiilor, de la nastere si pana la varsta de opt ani.

Sase carti de parenting pe care orice parinte trebuie sa le citeasca - Poza 7