Recomandari de titluri care te vor inspira.

Anul 2018 ne aduce o sumedenie de volume, care mai de care mai interesante, potrivite pentru toate categoriile de cititori. Va propunem o lista cu 10 dintre cele mai atractive carti pe care nu trebuie sa le ratam in acest an.

O carte ce imbina armonios istoria si stiinta pentru a puncta tot ceea ce stim despre noi insine, de la inceputurile speciei noastre si pana in modernitate. Dobandind capacitatea de a modela nu doar lumea din jurul nostru, dar si pe noi insine, Sapiens ne indeamna sa privim spre viitor. Ce ne asteapta de acum inainte?

Top 10 Carti pe care trebuie sa le citesti in 2018 - Poza 1

Volumul autobiografic "Calatoria catre sine" ne ofera radiografia emotionala a vietii unuia dintre cei mai iubiti autori contemporani si apreciati psihiatrii, Yrvin D. Yalom, aratandu-ne ca si psihiatrii, ca restul oamenilor, traverseaza aceleasi distante catre sine.

Top 10 Carti pe care trebuie sa le citesti in 2018 - Poza 2

Considerat unul dintre cele mai bune romane de fictiune si primind, in 2017, Premiul Pulizer si Arthur C. Clarke Award, "Ruta Subterana" este o odisee programatica in cautarea unei Americi care se dovedeste iluzorie. Obsesiile unei tari si avatarurile naturii umane sunt puse in lumina de autor printr-o ampla metafora in care adevarul istoric si fantezia se incheaga intr-un mod inedit.


Top 10 Carti pe care trebuie sa le citesti in 2018 - Poza 3

Autoarea si-a asternut pe hartie o parte din suflet si a reusit sa scrie o carte despre o relatie abuziva si toxica, relatie in care multi dintre noi ne putem regasi intr-un anumit punct al vietii, accentul fiind pus pe violenta emotionala si nu pe cea fizica.

Top 10 Carti pe care trebuie sa le citesti in 2018 - Poza 4

O biografie de exceptie a unicei fiice a lui Iosif Vissarionovici Stalin, Svetlana Allilueva. Petrecandu-si tineretea intre zidurile Kremlinului si fiind ferita de grijile zilnice, Svetlana afla de atrocitatile comise de tatal sau abia dupa moartea acestuia si decide sa fuga in Statele Unite, lasand in urma doi copii. Acolo, viata ei s-a schimbat complet si a avut un curs dramataic. A murit in saracie, in Wisconsin.

Top 10 Carti pe care trebuie sa le citesti in 2018 - Poza 5

Romanul "Bancherul diavolului" spune povestea uluitoare, palpitanta si adevarata a celui mai mare caz de frauda fiscala din istoria finantelor.

Top 10 Carti pe care trebuie sa le citesti in 2018 - Poza 6

Maria Sarapova a castigat turneul de la Wimbledon la doar 17 ani, a devenit de multe ori numarul unu in clasamentul WTA si a mai castigat patru trofee de Grand Slam. A devenit, astfel, una dintre sportivele cu cele mai mari castiguri din lume. Cartea ne prezinta o frumoasa poveste plina cu suisurile, coborasurile, determinarea si daruirea unei campioane.


Top 10 Carti pe care trebuie sa le citesti in 2018 - Poza 7

O carte scrisa de medicul Simona Tivadar, presarata cu mutl umor si ironii, ce ne ofera sfaturi esentiale pentru o viata echilibrata si sanatoasa.

Top 10 Carti pe care trebuie sa le citesti in 2018 - Poza 8

Bilogie, filosofie, empatie si emotie. Cu ajutorul tuturor cunostintelor dobandite in zeci de ani de cercetare a primatelor, si a speciei bonobo in particular, Frans de Waal reuseste sa aprofundeze problemele fundamentale ale naturii umane.

Top 10 Carti pe care trebuie sa le citesti in 2018 - Poza 9

Autorul cartilor care au inspirat serialul Urzeala Tronurilor vine, de aceasta data, cu o poveste emotionanta si incantatoare despre curaj si sacrificiu pentru cititorii tineri, dar si pentru adulti.

Top 10 Carti pe care trebuie sa le citesti in 2018 - Poza 10