AZntA?lnim persoane pe care parcA? le E(TM)tim de o viaE>A?, chiar dacA? nu le-am mai vA?zut niciodatA?. Avem deja vu-uri. Multe locuri ne sunt prea familiare, ne contopim instantaneu cu ele.

Un singur suflet - Poza 1Heidegger a făcut doi ani de teologie È™i apoi a comutat spre filozofie, în clasa profesorului Husserl, fondatorul fenomenologiei. Ce a urmat e scris deja în numeroase cărÈ›i. Stau È™i mă gândesc la frământările fiecărui om pus în faÈ›a alegerilor, când pătrunde într-un mediu È™i apoi ceva în el fermentează, făcându-l să tragă brusc de cârma vasului, pătrunzând în ape străine. În retrospectivă, omul înÈ›elept îÈ™i consideră toate etapele drept necesare, dar se gândeÈ™te oare dacă este într-adevăr chiar el promotorul sau poate altcineva, mai puternic, i-a scris din timp un scenariu? Ajungem la problematica destinelor.

Întâlnim persoane pe care parcă le È™tim de o viață, chiar dacă nu le-am mai văzut niciodată. Avem deja vu-uri. Multe locuri ne sunt prea familiare, ne contopim instantaneu cu ele. Ne trezim uneori spunând aceeaÈ™i idee, având aceleaÈ™i gânduri, acelaÈ™i mod de a reacÈ›iona în faÈ›a ineditului. Parcă suntem mai interconectaÈ›i între noi decât ne putem imagina. Am scris acum ceva timp o povestioară intitulată În fiecare punct; am postulat acolo o origine a lucrurilor la care È›in foarte mult: un creator se împarte în tot ce există în toate universurile posibile, călătorind prin ele, spre o destinaÈ›ie practic aceeaÈ™i cu punctul de plecare, deoarece spaÈ›iul e curb. [...]

Citeste articolul in intregime pe Secretele Fericirii >>