Nu va asteptati la asta, nu? Nimeni nu se astepta, dar iata ca s-a facut. Maybach 57S, limuzina de superlux produsa sub patronajul Mercedes a primit o versiune coupe.

Neoficial, dar la vanzare - Maybach 57S Coupe!Nu este insa o versiune oficiala, desi Maybach a cooperat la producerea masinii.Vorbim de o transformare realizata de Xenatec, un carosier german, care face cam orice, la cerere.

Maybach 57S coupe este o realizare de exceptie, daca ne gandim ca nu este deloc usor sa transformi o limuzina de superlux intr-un coupe, fara a “suda” usile spate. Iar nemtii au facut treaba ca la carte, incat poti jura ca vorbim de o versiune oficiala.

Este adevarat ca cel care a desenat masina este exact designerul care a dat forma lui Maybach Exelero, conceptul facut de Maybach si Fulda, acum multi ani (2004).

Maybach 57S a suferit modificari majore la nivelul caroseriei si interiorului, dar platforma tehnica a ramas intacta, astfel incat performantele sunt la acelasi excelent nivel. Motorul V12, de 6 litru, turbo, produce 630 CP si 1.000 Nm, iar masina ajunge la 100 km/h in 4,9 secunde, viteza maxima fiind de 275 km/h.

Pretul? Doar 675.000 euro, fara taxele locale. Putine exemplare vor fi produse si probabil majoritatea vor ajunge in Orient, la arabii doritori de raritati, din Dubai.

Stiti ca Maybach e putin in groapa, iar Mercedes il tine pe linia de plutire din orgoliu. Bine... e un orgoliu care nu-i impiedica sa discute in perioada asta cu cei de la Aston Martin, pentru ca britanicii sa le deseneze si produca un nou model Maybach, in schimbul unor motoare si a tehnologiei 4MATIC.

Ce nu inteleg eu este de ce Maybach n-a fost in stare sa produca pana acum un coupe! Au ramas cu aceleasi modele de aproape 10 ani, vreme in care rivalii de la Rolls-Royce au lansat cam tot ce se putea pe baza lui Phantom si au produs si un model mai mic si mai ieftin (Ghost). Nu-i vad bine deloc, chiar si cu implicarea britanicilor de la Aston.


Foto 1: Neoficial, dar la vanzare - Maybach 57S Coupe!


Foto 2: Neoficial, dar la vanzare - Maybach 57S Coupe!

Foto 3: Neoficial, dar la vanzare - Maybach 57S Coupe!

Foto 4: Neoficial, dar la vanzare - Maybach 57S Coupe!

Foto 5: Neoficial, dar la vanzare - Maybach 57S Coupe!