Pentru ca iarna este deja aici, iar pana la vacanta de Sarbatori nu mai e mult, ne-am gandit sa facem o lista cu cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania, in sezonul rece.

Fie ca vorbim despre mici minuni ale naturii sau despre zone in care omul a intervenit inteligent, urmatoarele locuri pot fi destinatii de vacanta pentru tine si pentru cei dragi tie.

Statiunea montana Ranca, situata la poalele varfului Papusa din Masivul Parang, este una din destinatiile turistice „la moda” in tara noastra. Aici, turistii pot schia sau admira peisajul montan, chiar la poalele Transalpinei – cea mai inalta sosea din Romania. In statiune vei gasi multe locuri de cazare si restaurante cu specific local.

Cele mai frumoase locuri de vizitat iarna in Romania - Poza 1

Dupa ce in anul 2007 a primit titulatura de Capitala Culturala Europeana, Sibiul a cunoscut o dezvoltare fara egal intre orasele romanesti. Astazi, el este o destinatie turistica pentru multi straini, dar si pentru romanii care vin aici sa admire frumusetea si boemia orasului transilvanean. Celebrul Targ de Craciun, multiculturalitatea zonei si statiunea Paltinis, situata la doar 30 de km de oras, sunt doar trei dintre motivele pentru care Sibiul este un punct de atractie turistica si iarna.

Targul de Craciun din Sibiu

Foto: Andrei Dragan

Pentru cei care fug de aglomeratie, recomandam o vizita la Pestera Muierilor, situata in comuna Baia de Fier din judetul Gorj. Desi este vizitata de multi turisti, numarul acestora scade pe timp de iarna, ceea ce face ca destinatia sa devina mai accesibila, fara a-i lua din frumusete si din splendoare. Aici, la adapostul caldurii subterane, vei gasi o multime de formatiuni de relief carstic, stalactite, stalagmite, precum si un mini muzeu al descoperirilor speologice din aceasta pestera.

Cei mai locuiti munti dintre Carpati, Apusenii sunt o destinatie turistica foarte cautata pentru pitorescul peisajelor si pentru multiplele posibilitati pe care le ofera turistilor. Pestera Ursilor, Ghetarul de la Scarisoara, Targul de Fete de pe Muntele Gaina si Cascada Varciorog sunt principalele puncte de atractie. Statiunea Arieseni, situata la 950 m, intre orasele Campeni si Stei, ofera conditii excelente pentru practicarea sporturilor de iarna.


Winter in Apuseni 2 by Prin Transilvania on 500px.com

Lantul hotelurilor de gheata are, de 10 ani, un reprezentant si in Romania. La Balea Lac, in Muntii Fagaras, mijlocul lui decembrie aduce inaugurarea unui hotel de gheata in forma de iglu, destinatie care atrage zeci de mii de turisti in fiecare iarna. Intreg mobilierul hotelului este din gheata, la fel cum este si restaurantul si biserica din apropiere.

Cele mai frumoase locuri de vizitat iarna in Romania - Poza 4
Foto: Chris Burton

Lista de mai sus propune cele mai in trend destinatii turistice de iarna din tara noastra. Daca v-am facut curiosi si doriti sa vizitati unul dintre aceste locuri, va recomandam sa rezervati locuri de cazare din timp. Romania turistica, atragatoare vara, este cel putin la fel de pitoreasca si de vizitata si pe timp de iarna.