Sunt unul dintre cei ce a prins Windows de la versiunea 3.0. Curatam hdd-ul pentru inca 2-3 mega de spatiu ca sa pot rula win.com si sa aiba spatiu de swap. Trecerea la Windows 3.11 a fost o nebunie: networking (workgroups), rezolutii de efect (800x600 cu 16 culori), DOS prompt. O nebunie.

Sunt unul dintre cei ce a prins Windows de la versiunea 3.0. Curatam hdd-ul pentru inca 2-3 mega de spatiu ca sa pot rula win.com si sa aiba spatiu de swap. Trecerea la Windows 3.11 a fost o nebunie: networking (workgroups), rezolutii de efect (800×600 cu 16 culori), DOS prompt. O nebunie.

Windows 3.1 - Poza 1Nostalgie pentru zecile de instalari si reinstalari de pe dischete de 3,5′ (parca vreo 16 la numar) pentru Windows si Word for Windows (vreo 30 de dischete?). Norton Commander (nc) si DOS Navigator (dn) deveneau deja istorie datorita file manager-ului (viitorul Explorer) si aparatiei Internet Explorer 3, iar documentele WordStar erau deja importabile (format text :P ) de Word for Windows. Mai spun de colegi care ma rugau sa-i bag in Windows pentru a juca Solitaire sau Minesweeper?

Daca doresti sa traiesti aceasta experienta unica sau sa retraiesti traumele si sechelele inceputurilor GUI, Michael Vincent a recreat interfata unica si clasica a Windows 3.1 folosind JS, CSS, AJAX, PHP si MySQL: "The goal of this site is not to create an entirely complete mirror image of Windows 3.1, but rather keep the spirit and omit features when they are not justified by an effort to usability ratio. For example, Notepad lacks a find and replace feature because it is not worth the effort. Where features do exist, every effort is made to present them in exactly the manner that they existed in Windows 3.1."

Click aici pentru a incerca Windows 3.1: C:\>C:\windows\win.com_

Articol: Ganaited

Citeste si:

Titanii internetului

Vine parastasul IE6?

Eu, robotul