Cat dureaza frumusetea? Cateva ore, cateva zile, cateva luni, cativa ani...Va invitam sa vizualizati 20 de poze superbe cu...fluturi!

Cat dureaza frumusetea? Cateva ore, cateva zile, cateva luni, cativa ani...Va invitam sa vizualizati 20 de poze superbe cu...fluturi! Poze: Ezzal

Delicati si frumosi, fluturii poarta pe aripile lor multicolore nu doar splendoarea si miracolul naturii, ci si multe curiozitati care ii fac sa fie una dintre cele mai uimitoare specii de insecte. Mai jos am adunat cateva dintre acestea, unele stiute deja, altele pe care le-am descoperit si noi acum.

20 de poze cu...fluturi! - Poza 1

20 de poze cu...fluturi! - Poza 2

Metamorfozandu-se din omida, fluturii isi incep viata si dezvoltarea. Cele patru stadii prin care trec se numesc: ou, larva (omida), cristalida si fluture.

Coloritul fluturilor este dat de aripile lor transparente. Fragile, acestea sunt atat de subtiri incat lumina trece usor prin ele, ceea ce le intensifica spectaculosul evantai de culori.

Fluturii sunt insecte cu sange rece. Asta inseamna ca au nevoie, pentru fiecare miscare, de caldura. In natura, o primesc de la soare.


20 de poze cu...fluturi! - Poza 3

Cele 24.000 de specii de fluturi se diferentiaza intre ele prin mai multe caracteristici. La unii, durata de viata este de doar cateva saptamani, in timp ce la altii poate ajunge pana la cateva luni, cel mai longegiv fluture traind aproximativ 9-10 luni.

Chiar daca unii fluturi pot vedea doar trei culori (verde, rosu si galben), exista intre ei si unii care sunt capabili sa vada raze UV. Viteza pe care o ating in zbor este si ea un capitol la care se deosebesc intre ei. Unii fluturi pot atinge 50 km/h, iar altii chiar mai mult.

20 de poze cu...fluturi! - Poza 4

20 de poze cu...fluturi! - Poza 5

In ceea ce priveste dimensiunile la care pot ajunge, merita sa consemnam descoperirea facuta de cercetatori in Himalaya de Est, acolo unde a fost gasit un fluture cu o anvergura a aripilor de peste jumatate de metru.

Fluturilor le lipseste auzul, dar se folosesc de capacitatea lor de a simti vibratii si de antene pentru a mirosi.

O curiozitate este si aceea ca femelele sunt mai longevive si cresc mai mari decat masculii.

Pe cat de minunati, pe atat de fragili! Asa sunt fluturii. Va recomandam sa-i urmariti si sa-i admirati in mediul lor natural sau in spatiile special amenajate pentru ca natura, prin nenumaratele motive pe care ni le da pentru a-i admira frumusețile, ne cere sa o protejam ca sa continue sa-i uimeasca si pe cei care vin dupa noi.


20 de poze cu...fluturi! - Poza 6

20 de poze cu...fluturi! - Poza 7

20 de poze cu...fluturi! - Poza 8

20 de poze cu...fluturi! - Poza 9

20 de poze cu...fluturi! - Poza 10

20 de poze cu...fluturi! - Poza 11

20 de poze cu...fluturi! - Poza 12


20 de poze cu...fluturi! - Poza 13

20 de poze cu...fluturi! - Poza 14

20 de poze cu...fluturi! - Poza 15

20 de poze cu...fluturi! - Poza 16

20 de poze cu...fluturi! - Poza 17

20 de poze cu...fluturi! - Poza 18

20 de poze cu...fluturi! - Poza 19

20 de poze cu...fluturi! - Poza 20