Palm a lansat Pre si a vandut aproximativ 50.000 de terminale pana acum. Apple a dezvaluit noul iPhone 3GS si il va lansa oficial pe data de 19 iunie.

Palm a lansat Pre si a vandut aproximativ 50.000 de terminale pana acum. Apple a dezvaluit noul iPhone 3GS si il va lansa oficial pe data de 19 iunie.

iPhone 3GS sau Pre: Ce preferi? - Poza 1

Palm Pre are un sistem de operare webOS cel putin la fel de intuitiv ca si cel din iPhone. In plus, Pre vine cu o tastatura Qwerty glisanta si o forma mai prietenoasa, fiind mai compact si mai usor de manuit (dar, trebuie sa spunem aici ca ambele telefoane cantaresc 135 de grame). iPhone are display-ul ceva mai mare (3.5 inci fata de 3.1 inci), insa rezolutia este identica (320x480 pixeli). Terminalele inteligente au camere foto de 3 megapixeli dotate cu o multime de functii atractive, insa Pre detine si blit pentru realizarea pozelor pe intuneric. Specificatiile tehnice sunt destul de asemanatoare (HSDPA, WiFi si Bluetooth la capitolul conectica), numai in ceea ce priveste stocarea, iPhone are mai multe optiuni, fata de cei 8 GB din Pre.

iPhone 3GS are de partea lui si App Store, mai dezvoltat decat varianta similara oferita de Palm. iPhone a integrat si voice control-ul din Shuffle, functie straina pentru Pre. Ca si autonomie, produsul Apple sta ceva mai bine, cu 12 ore in talktime GSM si 5 ore de vorbire in 3G. Pentru putin spectacol, Pre se incarca wireless prin simpla asezare pe Touchstone..

iPhone 3GS sau Pre: Ce preferi? - Poza 2

Nu se stie inca ce operator va aduce Pre in Romania. Cert este ca el se vinde, cu abonament, in jur de 150$ in SUA. iPhone 3GS va costa 199$ pentru 16 GB si 299$ pentru 32 GB, el avand toate sansele sa ajunga la noi tot prin Orange. Tinand cont de design, de functii si de preturile amintite (care nu se stie cum vor ramane la noi), care este preferatul tau?