Dupa zvonuri si iar zvonuri, Microsoft a facut public comunicatul de presa despre mult asteptatul player multimedia Zune HD.

Dupa zvonuri si iar zvonuri, Microsoft a facut public comunicatul de presa despre mult asteptatul player multimedia Zune HD.

Multitouch: Zune HD - Poza 1

E oficial, are bine, e plin de functii si inca marele M nici nu a anuntat intreaga lista de dotari. Denumirea HD vine de la functie HD Radio, o premiera in acest segment. Noul Zune stie si HD video scalat de la 720p la rezolutia display-ului, insa partea cu adevarat practica si in ton cu numele provine de la portul video-out (HDMI) care scoate semnal HD 720p catre un televizor (din pacate, trebuie cumparat separat un docking station pentru treaba asta..). Display-ul, cum e si normal la astfel de gadget-uri, este piesa de rezistenta. El are 3,3 inci, format 16:9, tehnologie OLED, rezolutie 480x272 pixeli si, cireasa de pe tort, este multitouch (nici nu trebuie sa ne surprinda din moment ce Microsoft a dezvoltat si implementat multitouch in Surface).

Cu WiFi-ul din dotare, orice se poate conecta la internet, navigand intuitiv cu ajutorul interfetei flash si, desigur, a display-ului touchscreen capacitiv. Marketplace poate fi acces pentru a descarca jocuri, e-book-uri sau muzica, exact asa cum functioneaza si iTunes Store.

Multitouch: Zune HD - Poza 2

Detalii despre stocare nu exista, insa tindem sa credem ca Microsoft va merge pe memorii flash de 8, 16 si chiar 32 GB, lansand HDD-urile la o parte din pricina consumului mai mare de energie electrica. Noul Zune HD va fi lansat oficial in toamna acestui an.