Pentru ca se implinesc 50 de ani de la primul succes cu o masina de Formula 1 construita de catre John Cooper, MINI se pregateste sa lanseze o versiune speciala, in editie limitata, denumita JCW F1 Special Edition.

Pentru ca se implinesc 50 de ani de la primul succes inregistrat de John Cooper in Formula 1, cand a castigat in 1959 titlul de cel mai bun constructor, MINI se pregateste sa lanseze o versiune speciala, in editie limitata, denumita JCW F1 Special Edition.

MINI-ul va avea un aerokit agresiv, o caroserie vopsita in verde non-metalic, cu oglinzi si plafon albe (White Pepper ca sa fim mai precisi..). Motoringfile a marturisit ca a observat un astfel de MINI langa fabrica din Oxford, lansarea oficiala urmand a avea loc la sfarsitul lunii viitoare. Pe langa modificarile de ordin vizual, JCW F1 SE va avea si un motor de 211 CP, care va echipa numai 50 - 100 de modele, atat cat vor fi construite de catre compania britanica aflata sub aripa protectoare a BMW.

MINI John Cooper F1 SE - Poza 1

In 1959, Cooper Car Company cu a lor T51 Cooper-Climax a reusit sa ia locul intai in categoria constructorilor participanti in F1, gratie talentului extraordinar al pilotilor Jack Brabham, respectiv Stirling Moss, care au obtinut per ansamblu locurile unu si trei in campionatul din acel an. Acum, este randul lui MINI sa aduca un omagiu acelei performante, prin JCW F1 SE.