Va propunem 17 aplicatii grozave grupate pe categorii, perfect sigure si freeware.

Din motive financiare, legale si morale, trebuie sa ne indreptam atentia spre aplicatiile gratuite, care isi merita locul pe computer-ul oricui datorita functiilor excelente, stabilitatii, interfetei intuitive sau resurselor putine pe care le cer sau le consuma. Va propunem 17 aplicatii grozave grupate pe categorii, perfect sigure si freeware.

Text & Readers

17 aplicatii gratuite! - Poza 1Notepad++ se afla sub licenta GPL (general public license), adica este open source si disponibil pentru adaugiri din partea dezvoltatorilor experimentati. Aplicatia scrisa in C++ se aseamana cu Notepad-ul din Windows, insa aduce mai multe optiuni precum drag&drop, zoom in/out, suport pentru mai multe documente si multe altele.

[Download]

17 aplicatii gratuite! - Poza 2Foxit Reader este o alternativa excelenta la Adobe Reader, numai ca lucrul cu fisierele PDF se face mult mai rapid, fara batai de cap. Foxit se mandreste cu peste 50 de milioane de utilizatori global, iar asta spune multe despre aplicatie.

[Download]


Comunicare (e-mail & social networking)

17 aplicatii gratuite! - Poza 3Postbox este un client de e-mail excelent, asemanator cu Thunderbird. Clientul stand alone aduce cateva din feature-urile Gmail, referindu-ne aici in special la gruparea conversatiilor dupa subiect. Atasamentele sunt indexate separat, putandu-se cauta prin ele oricand. Interfata este intuitiva, cu topicuri in care pot fi plasate filtre sau foldere.

[Donwload]

17 aplicatii gratuite! - Poza 4Pidgin este un porumbel inteligent. El pune in aceeasi fereastra orice aplicatie de Instant Messaging: G Talk, Messenger, AOL, IRC sau ce se mai foloseste in timpurile noastre. Pidgin are si o multime de plugin-uri disponibile, alerta pentru mail-uri, precum si o interfata prietenoasa.

[Download]


Utilitare

17 aplicatii gratuite! - Poza 57-Zip, dupa cum sugereaza si denumirea, arhiveaza si dezarhiveaza fisiere. Are suport pentru RAR sau fisiere MAC, precum si pentru imagini ISO. Si, controlul cu right click este un deliciu.

[Download]

17 aplicatii gratuite! - Poza 6Everything cauta si in gaura de sarpe, fara problema. Daca te-ai plictisit de Search-ul clasic din Windows, foloseste acest mic utilitar foarte rapid, care gaseste orice, de oriunde, inclusiv din fisierele temporare sau browser cache.

[Download]

17 aplicatii gratuite! - Poza 7Revo Unistaller te ajuta sa stergi programele carora nu le gasesti un uninstaller si nici macar nu poti sa le elimini din Add or Remove Programs. Aplicatia se descurca bine cu orice. Daca nu gasesti programul pe care vrei sa-l extermini insa ai la dispozitie o fereastra care ii apartine, trebuie sa activezi in Revo "Hunter Mode", apoi dai click pe fereastra respectiva si aplicatie gaseste imediat ceea ce are de sters. Nici macar nu raman urme...

[Download]

17 aplicatii gratuite! - Poza 8TeraCopy copiaza fisierele mai rapid decat solutia implementata in Windows. Mai mult, se poate pune pauza in procesul de copiere. Se poate alege oricand ce anume sa se copieze si peste ce sa se sara. Fisierele mari nu vor pune niciun fel de problema, la fel si colectiile care cuprind un numar foarte mare de fisiere.

[Download]

17 aplicatii gratuite! - Poza 9ImgBurn nu mai are nevoie de nicio prezentare. Face cam ce stie sa faca si Nero: discuri audio, video, CD, DVD, Blu-ray, HD-DVD, back-up, imagini. Toate la viteze foarte bune.

[Download]


Poze & Filme & Muzica

17 aplicatii gratuite! - Poza 10Picasa 3 este solutia optima pentru poze. Cu ajutorul acestei aplicatii gratuite (multumita domnului Google...) poti edita fotografiile, le poti aranja in colaje, videoclipuri sau slideshow-uri, iar apoi nu-ti mai ramane decat sa le uploadezi pe Internet, desigur pe serverul Picasa. Picasa 3 are si functii destul de bune de editare foto (resize, crop, levels, red eye, blur).

[Download]

17 aplicatii gratuite! - Poza 11VLC 0.9 deschide aproape orice: filme inca neterminate de pe torrente, muzica, album works. Este usor, stabil si ruleaza pe toate platformele cunoscute.

[Download]

17 aplicatii gratuite! - Poza 12Songbird se aseamana cu iTunes si are grija de toata colectia ta audio. Poti sincroniza oricand un player audio, ba chiar poti asculta melodiile pe care le-ai cumparat de pe serviciul Apple. Optiunile sunt multiple si foarte atractive, astfel ca poti renunta linistit la Windows Media Player.

[Download]


Backup

17 aplicatii gratuite! - Poza 13Dropbox te lasa sa pastrezi o copie a fisierelor tale, complet gratuit. Pentru inceput, iti ofera un cont de 2 GB, insa spatiul creste mult pe masura ce recomanzi solutia altor prieteni. Dropbox se instaleaza usor pe PC si se sincronizeaza automat cu site-ul. Daca ai un telefon cu internet, poti accesa Dropbox, scotand de acolo melodii, poze sau fisiere de care ai nevoie.

[Download]


Securitate

17 aplicatii gratuite! - Poza 14Keepass are grija sa-ti pastreze datele importante in deplina siguranta. Poti pune parole la orice poftesti, in doi timpi si trei miscari. De asemenea, Keepass are grija de toate parolele tale (windows, e-mail, alte site-uri), putand apeland la el cu incredere in caz ca ai uitat ceva.

[Download]

17 aplicatii gratuite! - Poza 15Despre Avira, gigantul Download.com a marturisit ca trebuie sa fie printre primele optiuni pentru orice utilizator care vrea sa se fereasca de virusi. Si pe buna dreptate, solutia gratuita chiar isi face treaba, nu tine procesorul ocupat, nu cere mult RAM si are o multime de optiuni interesante.

[Download]

17 aplicatii gratuite! - Poza 16Pe orice computer pot patrunde fisiere cu apetit exagerat pentru distrugere. Pentru ele, Ad-Aware reprezinta solutia potrivita, freeware, care distruge aplicatiile malware, spyware sau adware.

[Download]

17 aplicatii gratuite! - Poza 17CCleaner are la activ peste 285 milioane de descarcari. Aplicatia gratuita curata sistemul de fisiere nefolosite, de arhiva obtinuta in urma navigarii pe internet, cookies, aplicatii third-party sau registri. Totul in numai cateva secunde.

[Donwload]