Craciunul, ca si Pastele, e si sarbatoarea luminii; ne-o dovedesc majoritatea urarilor pe care le facem si le primim in preajma sarbatorii nasterii lui Iisus Hristos.

Nu incep cele mai multe dintre ele cu expresia „fie ca lumina...”? Ei bine, niste americani, fie ei simpli locuitori ai Statelor Unite sau scenografi care lucreaza in industria filmului, s-au decis sa transforme expresia in realitate si au amenajat niste instalatii luminoase care rivalizeaza cu cele mai impresionante spectacole de jocuri de lumini din lume. N-o sa va spunem care dintre imaginile de mai jos sunt culese de prin filme si care chiar exista in viata reala. O sa va lasam sa ghiciti si o sa va invitam sa ne spuneti in comentarii.

Sursa articolului: Buzzfeed.com

Super-lumini de Craciun

Fiecare dintre noi traieste Craciunul in felul sau propriu, asociind aceasta sarbatoare cu diverse sentimente sau evenimente. Insa cu totii avem ceva in comun – nu putem concepe Craciunul fara lumina. Lumina este un simbol important al acestei sarbatori, amintind de steaua ce i-a calauzit pe cei trei magi la ieslea in care s-a nascut Mantuitorul. Dintotdeauna a existat o preocupare aparte pentru aranjamentele luminoase de Craciun, fie ca sunt pentru interior sau pentru exterior. Admiram intotdeauna casele imbracate in lumina de sarbatori pentru ca ne duc in lumea basmelor si a copilariei.

Super-lumini de Craciun

Aceste fotografii ce prezinta instalatii de lumini pentru exterior pot servi drept modele pentru cine isi doreste sa isi decoreze casa de Craciun. Se pot observa diverse stiluri, diverse moduri de a face un aranjament spectaculos de lumini pentru exterior. Unul dintre acestea este stilul clasic, la care sunt necesare instalatii cu becuri albe, obisnuite doar pentru a da contur casei, ferestrelor si pentru a imbraca copacii. Perdelele de lumini albe pot fi folosite pentru a acoperi intregul acoperis, hornul si stalpii casei.


Super-lumini de Craciun

O alta varianta pentru un asemenea decor consta in folosirea becurilor multicolore, care aduc intotdeauna un plus de veselie si buna dispozitie. Acestea pot fi si ele utilizate pentru conturul acoperisului si ferestrelor sau se pot aranja pe peretii exteriori ai casei in diverse forme, urari, simboluri de Craciun. Tot cu astfel de instalatii pot fi decorati braduti exteriori care vor da un plus de farmec intregului tablou. Exista si posibilitatea de a acoperi in intregime exeriorul casei in lumini muticolore. Bineinteles, acest lucru trebuie realizat dupa un plan bine pus la punct, astfel incat la final luminile sa fie bine pozitionate, iar jocul de culori sa fie unul placut.


Super-lumini de Craciun

Indiferent de modelul de instalatie luminoasa pe care l-am putea alege pentru a decora exteriorul casei, toate sunt pline de farmec si ne incanta privirea. Fiecare dintre cele noua imagini ne amintesc de faptul ca lumina este cu adevarat importanta de Craciun si ca e minunat sa o impartasim cu altii!


Super-lumini de Craciun

Super-lumini de Craciun

Super-lumini de Craciun

Super-lumini de Craciun

Super-lumini de Craciun