Pentru ca niceieri nu-i ca acasa.

Caminul trebuie sa fie o oaza de fericire, locul in care sa ne regasim, sa ne putem simti cel mai bine, cel mai confortabil si in care sa reusim sa ne bucuram de liniste, de momente vesele si de clipe de neuitat. Modul in care alegem sa decoram si sa ne amenajam locuinta tine de personalitatea fiecaruia dintre noi. Pentru a-i da casei o nota de originalitate este important sa tinem cont de caracteristicile care ne definesc, de stilul nostru de viata si de cum putem oglindi aceste aspecte in modul de amenajare al spatiului de locuit.

Va invitam in continuare sa descoperim impreuna cateva modalitati pe cat de simple, pe atat de geniale, de reamenajare a locuintei cu scopul transformarii ei in casa la care am visat mereu.

Adeptul gusturilor rafinate

Cum iti transformi spatiul de locuit intr-o casa de vis - Poza 1

Adori mancarurile extravagante, vinurile vechi cu traditie, mergi des la muzee, teatre si la opera, iar cand ajungi acasa nimic nu te face mai fericit/fericita decat sa citesti o carte buna si sa te delectezi cu ritmuri sublime de jazz? Atunci trebuie sa optezi pentru piese de mobilier clasice, pentru obiecte decorative din materiale naturale (lemn, metal, piatra, rafie), covoare cu modele abstracte si mixuri de culori complementare pentru decoarea peretilor, potrivit cairoscene.com.

Genul fantezist

Cum iti transformi spatiul de locuit intr-o casa de vis - Poza 2

Cei care adora sa fie in centrul atentiei, au o imaginatie bogata, un simt estetic bine dezvoltat, sunt deschisi catre nou, dar pasionati si de originile artei si de istorie, se vor simti perfect intr-un decor non-conformist. Un amestec de culori pastelate cu piese de mobilier minimaliste, cu decoratiuni clasice si covoare monocrome ar merge de minune in acest caz.

Un stil multicultural


Cum iti transformi spatiul de locuit intr-o casa de vis - Poza 3

Se potriveste persoanelor care calatoresc foarte des, care sunt mereu interesate sa descopere culturi si oameni noi, feluri de mancare unice si sa exploreze toate frumusetile lumii. Casa de vis a acestora ar trebui sa fie amenajata intr-un mod cat mai simplist - cateva piese de mobilier moderne (si/sau clasice), perdele, covoare si pereti in culori calde - pentru a putea fi ticsita cu suvenirurile si toate amintirile aduse din calatorii.

In familie

Cum iti transformi spatiul de locuit intr-o casa de vis - Poza 4

In cazul celor care au copii, modul de amenajare a locuintei trebuie sa fie adaptat nevoilor tuturor membrilor familiei. Astfel, din motive de siguranta, rafturile suspendate sunt bune de un ales in locul bibliotecilor, covoarele trebuie sa fie cat mai pufoase, obiectele decorative cat mai rezistente, iar culorile peretilor sa difere de la o camera la alta - tapetul este o optiune potrivita in acest caz.

Tipul petrecaret

Cum iti transformi spatiul de locuit intr-o casa de vis - Poza 5

Persoanele care obisnuiesc sa stea cat mai mult timp impreuna cu prietenii si carora le place sa organizeze petreceri acasa foarte des, cu sau fara ocazie, au nevoie de cate mai mult spatiu si de obiecte de mobilier cat mai practice, cu multiple functionalitati, scriu cei de la athome.com. In cazul lor, o canapea mare si confortabila (chiar extensibila, in cazul in care ramane cineva peste noapte) este obligatorie, iar masutele cat mai usoare, scaunele cat mai rezistente (cele pliante merg de minune) si covoarele cat mai micute (pentru a se putea curata repede) sunt perfecte intr-o astfel de casa. Tablourile si obiectele decorative pentru pereti vor da un plus de stil incaperilor.

Stilul hipermodern

Cum iti transformi spatiul de locuit intr-o casa de vis - Poza 6

Ii reprezinta pe cei care petrec mai mult timp la birou decat acasa si nu au timp sa se ocupe de foarte multe lucruri in gospodarie. In acesta situatie, piesele de mobilier trebuie sa fie minimaliste, peretii de culori cat mai relaxante (crem, bej, verde, maro, alb, albastru) si bibliotecile pline doar cu fotografii inramate si carti. Cat despre obiectele decorative mici si covoare, acestea pot fi intr-un numar cat mai mic sau pot lipsi complet.