Multi dintre noi locuiesc in apartamente mici unde bucatariile nu masoara mai mult de 6-7 metri patrati. Iata cateva idei, trucuri si exemple de bucatarii mici frumoase si functionale.

Multi dintre noi locuiesc in apartamente mici unde bucatariile nu masoara mai mult de 6-7 metri patrati. Chiar si blocurile mari par a ignora acest spatiu destul de important deschizandu-l catre living sau alocandu-i mai putin de 10mp. Bucatariile mici au nevoie de solutii inteligente pentru a economisi cat mai mult spatiu si a crea impresia de ordine si deschidere. Iata cateva idei si trucuri care pot mari vizual spatiul.

 1. Adauga lumina incaperii! O camera prost luminata va arata trist si plictisitor chiar daca este decorata senzational. Renunta la perdele sau jaluzele opace si la becurile chioare.
 2. Alege o paleta de culori deschise pentru bucatarie: alb, bej, albastru deschis, lila, galben pai. Foloseste cat mai putine combinatii culori si stai departe de nuante indraznete care pot sa inchida spatiul si sa creeze senzatia de aglomerare.
 3. Opteaza pentru suprafete lucioase care reflecta lumina, creeaza impresia de spatiu si adauga o nota de dinamism. Electrocasnicele metalice, mobilierul lucios, faianta lucioasa pot face diferenta intr-o bucatarie mica.
 4. Alege un design minimalist, simplu, linii drepte pentru mobilier si elemente de decor.
 5. Alterneaza spatiile inchise cu cele deschise. Rafturile suspendate creeaza iluzia unui spatiu deschis. Poti opta, de asemenea pentru usi sau rafturi de sticla.
 6. Foloseste rafturi de aceeasi culoare cu peretiil. Sunt foarte frumoase corpurile suspendate in culori contrastante, dar in spatii mici creeaza impresia de fragmentare.
 7. Foloseste elemente... inalte. Corpurile suspendate inalte, scaunele de bar, mesele inalte si inguste vor atrage ochiul spre inaltimi si nu spre... latimi :)
 8. Amenajeaza simetric spatiul si mentine ordinea in bucatarie.
 9. Poti folosi scaune si mese pliante care pot fi stranse atunci cand nu serviti masa.
 10. Optati pe cat posibil pentru electrocasnice incorporabile.
 11. Optati pentru o usa cu geam mare din sticla. Se poate opta si pentru usa glisanta din sticla, dar este mai dificil sa izolezi perfect o camera prin usa glisanta si daca gatesti mult, s-ar putea sa se simta asta in toata casa.

Iata si cateva exemple spectaculoase de bucatarii mici si cochete. Veti vedea ca micile limitari pot conduce la solutii cu adevarat inovatoare:

bucatarie alba

Sursa: Pinney Designs

bucatarie luminoasa

Foto: The Kitchn via Kitchenisms

bucatarie mica alba

Foto: Design Sponge


bucatarie
Idei mari pentru bucatarii mici

Foto: Ditte, Flickr

Idei mari pentru bucatarii mici

Foto: Colin Price via Brick + Mortar

Idei mari pentru bucatarii mici

Foto: House Beautiful

bucatarie moderna

Foto: TLA Studio via Houzz

Idei mari pentru bucatarii mici
Idei mari pentru bucatarii mici
Idei mari pentru bucatarii mici