Mozilla a lansat noul browser Firefox 3.5, de departe cel mai rapid de pana acum. Ff 3.5 aduce insa, pe langa viteza, si cateva feature-uri noi foarte utile si intuitive.

Mozilla a lansat noul browser Firefox, de departe cel mai rapid de pana acum. Ff 3.5 aduce insa, pe langa viteza, si cateva feature-uri noi foarte utile si intuitive.

Noul Firefox 3.5: Primele impresii - Poza 1

Adresse bar (sau Awesome bar, cum il mai alinta Mozilla) este mai inteligent acum. Chiar daca nu mai tii minte exact adresa unui site, poti tasta un cuvant care se potriveste cu profilul acelui site si meniul drop down iti va recomanda URL-ul dorit. Awesome bar cauta si in bookmarks, care gestioneaza acum mult mai bine tag-urile.

Salvarea unei pagini in bookmarks se poate face dand un click pe steluta pozitionata in tab-ul de locatie. Doua click-uri pe stea si apar optiune cu privire la locul in care se salveaza pagina respectiva. Va reamintim ca puteti foarte usor salva o pagina in bookmarks si cu combinatia de taste CTRL+D.

Firefox 3.5 este de peste doua ori mai rapid decat varianta 3 si de peste zece ori mai rapid decat Ff 2. Asta se traduce printr-o navigare accelerata prin site-uri care contin multe poze, retelele sociale sau paginile cu arhitectura flash.

Modul Private browsing te lasa sa navighezi in deplina securitate, fara ca ceilalti sa vada site-ul respectiv. Spre exemplu, daca vrei sa faci un cadou si cauti intr-un magazin online, se poate intampla sa pleci de la computer lansand tab-urile active si chiar persoana careia ii este destinat cadoul sa vada despre ce este vorba. (Sau, cum spun baietii de la Gizmodo, navigarea pe site-uri cu continut xxx este acum ideala pentru birou...ei au spus-o, nu noi...).

Noul Firefox 3.5: Primele impresii - Poza 2

Tab-urile au fost putin modificate. In continuare ele pot fi rearanjate (drag&drop cu mouse-ul) sau transformate in ferestre prin tragerea lor din pozitia actuala. Daca un tab a fost inchis din greseala, el poate fi redeschis din History>>Recently Closed Tabs. Firefox 3.5 promite sa readuca si continutul unui text dintr-un tab inchis. Va reamintim si aici combinatia CTRL+SHIFT+T pentru a redeschide un tab inchis.

In cazul in care sesiunile se inchid inexplicabil, functia Session Restore a fost imbunatatita si redeschide toate tab-urile exact in felul in care erau atunci cand Firefox s-a inchis. Daca tastati un e-mail in acel moment sau lucrati la un articol intr-un admin, Firefox va salva textul pana la ultimul cuvant.

Securitatea reprezinta un punct important pentru Mozilla. Astfel, noul Firefox 3.5 scaneaza fiecare pagina inainte sa o incarce si afiseaza un mesaj de atentionare in caz ca site-ul respectiv contine virusi, spyware, malware.

Firefox 3.5 se poate particulariza in detaliu, cu peste 6.000 de add-on-uri disponibile. Daca nu stii de unde sa incepi, iti recomandam Fashion Your Firefox. Te va ajuta in schimbarea aspectului browserului.

Firefox 3.5 reprezinta un pas in fata pentru Mozilla. Este rapid, stabil, matur, intuitiv si plin de functii utile. Iti recomandam cu caldura update-ul.

Download: Firefox 3.5