O arta a bunului simt.

Feng shui este o arta a bunului simt, este o stare de spirit care ne permite sa constientizam profunzimea si potentialul pozitiv al lucrurilor din jurul nostru, dincolo de aparente. Cand vorbim despre feng shui trebuie sa stim ca aceasta arta nu se rezuma doar la rearanjarea obiectelor din camera, ci si la o schimbare a propriei perspective a mentalitatii care va atrage dupa sine o reorganizare in mod pozitiv a tuturor aspectelor vietii noastre. Va prezentam in continuare cateva principii feng shui ce pot fi urmate de oricine isi doreste sa aiba o viata mai echilibrata si mai armonioasa.

  • Nimic nu trebuie sa scartaie

Reparati usile, ferestrele sau obiectele de mobilier care scartaie. Scartaitul acestora nu este decat un factor negativ si sacaitor care ne strica buna dispozitie.

  • Intotdeauna intrati pe usa din fata a casei
Principii feng shui pentru o casa armonioasa - Poza 1

Daca nu stati la bloc, este recomandat, conform principiilor feng shui, sa intrati mereu pe usa din fata a casei. Usa principala asigura intrarea energiilor pozitive si a oportunitatilor in casa dumneavoastra, asa ca este bine sa o folositi cu fiecare ocazie, scrie inhabitat.com.

  • O fantana in curte


Principii feng shui pentru o casa armonioasa - Poza 2

Apa simbolizeaza prosperitatea. Puteti spori prosperitatea punand o o sursa de apa, cum este fantana, in gradina, in apropierea intrarii in casa.

  • Plante in bucatarie

De cele mai multe ori obisnuim sa punem ghivece cu flori si plante decorative in living, in dormitor, in hol sau pe balcon si uitam complet de bucatarie. Daca spatiul va permite, puneti cateva ghivece si acolo. Recomandat este sa le plasati la un nivel cat mai inalt, pe dulapioare in care tineti vesela, de exemplu.

  • Tineti usa de la baie inchisa

Baia este un loc din care apa iese din locuinta. Dupa cum am spus si mai devreme apa reprezinta vitalitate si prosperitate, asa ca este recomndat sa tinem usa de la baie mereu inchisa pentru a evita pierderea acestora.

  • Locul patului in camera

Principii feng shui pentru o casa armonioasa - Poza 3

Potrivit principiilor feng shui, patul nu trebuie pus pe acelasi perete cu usa, ci sa fie pozitionat cu fata la iesirea din camera. Daca nu este posibil acest lucru, incercati sa puneti o oglinda in care sa puteti vedea usa de la intrarea in camera cand stati in pat.

  • Acoperiti televizorul din dormitor

Multi dintre noi au in dormitor un televizor. Este bine sa il tineti acoperit in timp ce dormiti pentru a avea un somn netulburat de energii negative.

  • Ferestre curate

Principii feng shui pentru o casa armonioasa - Poza 4

Ferestrele simbolizeaza ochii locuintei. Este important sa pastram ferestrele mereu curate pentru a putea avea contact cu lumea de afara.

  • Uleiuri aromatice
Principii feng shui pentru o casa armonioasa - Poza 5

Folositi in camera in care petreceti cat mai mult timp uleiuri aromatice pentru parfumarea incaperii. Asa se reimprospateaza energiile impregante ale celor care stau in incapere.