Cotidianul "Ciorogarla Today" a publicat in editia curenta de seara cum a reusit sa-i ia ieri un interviu vulpei care maine va incepe sa-si ispaseasca pedeapsa. Se pare ca era aceeasi temuta vulpe care l-a pacalit pe urs si tot aceea care odata n-a ajuns la struguri si a zis ca sunt acri.

Adevarata poveste despre vulpea care a impuscat un vanator!Cotidianul "Ciorogarla Today" a publicat in editia curenta de seara cum a reusit sa-i ia ieri un interviu vulpii care de maine va incepe sa astepte pana cand va veni clipa sa-si ispaseasca pedeapsa. Se pare ca era aceeasi temuta vulpe care l-a pacalit pe urs si tot aceea care odata n-a ajuns la struguri si a zis ca sunt acri. Vulpea si-a recunoscut fapta si pedeapsa i-a fost micsorata la 115 zile munca in folosul comunitatii la cules via de pe domeniul Cochirleni, care se pare ca apartine unui var primar de-al vanatorului... Intuind dupa mai multe vise ciudate ca o va comite intr-un fel sau altul si sigur va fi pedepsita si juriul va arata clementa iar pedeapsa ii va fi diminuata la cel mult 115 zile de cules struguri dintr-o vie destul de inalta pentru ea, iar varul vanatorului se va supara amarnic cand vulpea ii va spune ca strugurii sunt acri cand nici macar nu a gustat vreunul si sigur nu-si va putea stapani nervii si o va intarata si ea sarmana nu se va putea stapani la randul ei si-l va taia la carotida cu lama, pentru ca apoi sa-si recunoasca vina si juriul sa arate iar clementa si sa-i reduca pedeapsa, obligand-o sa aiba grija de familia varului vanatorului care deja avea grija de familia vanatorului, criminalul portocaliu si patruped s-a hotarat ca nu mai poate trai in aceasta bucla metafizica, astfel a pus mana - pardon piciorul - pe pusca exact atunci cand s-a ivit ocazia si i-a zburat creierii vanatorului, adunati apoi de criminalisti de pe o raza de zece hectare, exact atat cat avea cel de la ocolul silvic in grija. Vulpea nu are voie momentan sa paraseasca padurea, trebuind sa astepte toamna, cand se coc iar strugurii. Este tare curioasa daca lucrurile se vor intampla exact asa cum a intuit ea. Oricum, e impacata cu gandul ca energia dubioasa interioara s-a exteriorizat, concretizandu-se in primul dintr-un lung sir de omoruri. Varul vanatorului calca deja pe frunze de morcov. Cum care morcov? El stie ca fie va fi rapus de temuta creatura, fie nu va fi rapus. Vom reveni cu amanunte la toamna. Pana atunci, exista sanse mari sa aflam ca o pusca a azvarlit cu un vanator intr-o vulpe sau o alta combinatie de acest gen. Veti afla totul numai din "Ciorogarla Today".

Lectia 1: Scrierea de mai sus poate fi considerata suprarealista prin stil si prin relevarea unor idei asupra realitatii aparente si a relativitatii lucrurilor. Plecat de la Apollinaire, suprarealismul a impus un stil aparte, dominat de scrierea automata si de alipirea unor fragmente diferite, care la prima vedere nu au nicio legatura, in ceea ce se cheama "cadavru rafinat".

Lectia 2: Efectul de bucla in care a cazut vulpea se numeste efect Droste, cand doua actiuni sau imagini se alimenteaza reciproc, generand continuitate pana la un infinit pur teoretic si / sau posibil practic. E ca si cum pe o cantina ar sta un banner mare cu "Veti manca maine".

O duminica placuta.

Nota: Articolele venite pe calea "Ciorogarla Today" nu sunt altceva decat pamflete, utopii, fabulatii. Din toate se pot deprinde insa destule invataturi.