"Viata este prea scurta pentru bere proasta." - Lyle Maryniak

E considerata aliment si aduce foarte multe beneficii organismului tau. Cel mai usor de remarcat este efectul ei diuretic. Berea ajuta la protejarea rinichilor prin reducerea riscului de litiaza renala (pietre la rinichi). De asemenea, ea creste nivelul de colesterol „bun” (HDL) cu pana la 11%5. Acesta rolul de a reduce colesterolul „rau” (LDL) din organism si reduce, astfel, riscul de boli cardiace.

Cercetatorii au descoperit in hamei un compus chimic numit humulona - care s-a dovedit eficient in protejarea organismului de virusul respirator sincitial, ajutand astfel la prevenirea racelii, potrivit businessinsider.com.

O alta cercetare arata ca siliciul continut de bere poate avea un rol important in limitarea neurotixicitatii aluminiului, substanta considerata un factor de risc in aparitia bolii Alzheimer.

Pe langa toate acestea, berea este extraordinara pentru starea de spirit a consumatorului. Probabil ca ai, deja, o marca preferata. Iata, insa, care sunt cele mai bune beri din lume, conform specialistilor:

  1. Westvleteren XII (Abdij St. Sixtus)

Este produsa in Westvleteren, Belgia, de un grup de calugari trappisti si se vinde numai la manastirea Abdij St. Sixtus. Consumatorii adora aceasta bere pentru pentru aromele sale unice de marmelada amara completata de ciocolata si caramel.

  1. Cuvée Armand & Gaston (3 Fonteinen)

Este preparata in Beersel, Belgia, de Brouwerij 3 Fonteinen. Are o tenta portocaliu-aurie cu arome de struguri albi, mar verde, lamaie, lemn imbatranit si citrice.

  1. Dark Lord Imperial Stout (Three Floyds)

Are 15% alcool, deci este foarte tare, de aceea se serveste o singura data in an. Three Lord Floyds 'Dark Lord contine cafea, vanilie si zahar indian.

  1. Pliny the Younger (Pliniu cel Tanar)

Poarta numele unui scriitor si administrator roman, nascut anul 61 in Como, Italia. Produsa de Russian River Brewing Company, berea are o aroma echilibrata, suculenta, cu un final amar.

  1. Lambic d'Aunis (Cantillon)

Aceasta bere este produsa in Bruxelles, Belgia si este o colaborare intre Cantillon si viticultorul francez Les Vins Contés. Se prepara din struguri de Pinot d'Aunis, creand o aroma de tarta, struguri, florale si usor piper.