Cat despre Emil, sa nu ne mire nimic din ceea ce spune si face. E mana extraterestrilor!

Fapt real: Kirsan Ilyumzhinov, presedintele regiunii Kalmykia asezata undeva pe coasta Marii Caspice, a declarat intr-un interviu difuzat in prime-time la televizor ca a fost rapit de extraterestri. Vestea a ajuns imediat la Kremlin, chiar la presedintele Dmitry Medvedev, care si-a pus problema daca nu cumva Ilyumzhinov le-a dezvaluit extraterestrilor anumite secrete de stat la care el avea acces. Kirsan este un milionar in dolari care conduce si Federatia Internationala de Sah, transformand Kalmykia intr-un adevarat paradis pentru sahisti. Toate au mers ca pe roate pana la rapire... Sursa: BBC

Intalnire de gradul VII: Emil il intalneste pe RoboBocPoveste romaneasca aparuta in Ciorogarla Today. Intr-o seara linistita, cum se mai intampla "de la ei", televizorul afisa deodata numai purici in locul celor doi comici care fac extrageri si salveaza poporul de la foamete. Emil era imbracat lejer in capotul de matase si in picioare cu niste papucei de casa cu talpa un pic inalta. Pe canapea avea in stanga lui raportul FMI iar in dreapta mana dreapta si atat. La un moment dat, soneria incepe sa scoata o melodie marinareasca. Emil se indeparteaza de raport si merge la usa care avea vizorul incorporat un pic prea sus. "Cine e?" "Marean". "Care Marean?" "Care este!" Cu tremuraturi involuntare pseudoparkinsoniene, barbatul isi potriveste ochelarii pe nas si deschide usa. Surprinzator, nimeni nu se afla pe hol. Asta pentru ca Marean intrase deja inauntru. Miscare logica, nu? Ca doar nu putea sa intre afara... Invitatul se aseza cuminte langa raport, privind spre purici. Parca reusea sa citeasca in ei. Nu scotea niciun cuvant. La nici cinci minute, soneria se auzi din nou. "Cine e?" "Marean". "Care Marean?" "Care este!" Emil se facu brusc cu zece centimetri mai scund, fara ca omul de pe canapea sa sesizeze macar diferenta. Deschise usa cu gesturi timide si, surprinzator, nimeni nu se mai afla inauntru. Asta pentru ca Marean iesise deja afara. Emil era buimac. Inchise pleopele pentru a se desprinde putin de realitate si cand le deschise iar, nu mai era nimeni pe hol. Barbatul intrase. Soneria iar. "Un cerc vicios" isi spuse omul. Lucrurile aveau sa ia o turnura grozava. Emil se duse spre televizor pentru a-l inchide de la buton. I-a parut rau ca nu a aplicat metoda "pun scaunelul, ma sui, rezolv treaba, ma dau jos" si in cazul vizorului.

Pe nepusa-masa, l-a luat cu frisoane. A simtit furnicaturi, ameteli, zgomote ciudate in urechi si slabiciune in picioare. O caldura i-a urcat din piept pana in crestetul capului si s-a prabusit la pamant. Nu a parcurs o distanta mare pana acolo. A cazut el si mai si... Starea de inconstienta a durat cat ai pocni de trei patru ori din degete sau cat ai gandi doua trei solutii ingenioase pentru a atrage bani la buget. Cu redoare in ceafa, Emilus a incercat sa se desmeticeasca. Cand colo, ce sa-i vada ochii? D-alde unii mici chicoteau in jurul lui. El statea intins pe o masa. Culmea, am pus mana pe stenograme si va prezentam in premiera conversatia!

- Muahahaha! zise unul dintre cei drepti.

- Unde ma aflu? replica Emil. Unde ma aflu? Unde sunt?

Din grupul de mogaldete hiperinteligente iesi o aratare care parea ca intelege romaneste.

- Sunteti in siguranta. O sa traiti bine, domnule!

- Cine esti tu?

- Eu sunt RoboBoc si am fost construit de catre extraterestri pentru a putea stabili o comunicare facila. Ia te uita, sunteti mai mic decat mine...

- Extraterestri? Traiane vino sa ma iei! Nu stiu ce sa fac! Nu stiu ce sa vorbesc...

- Traian nu este disponibil. Boc Boc. (robotul avea o eroare intr-un script si facea spam verbal uneori, sub forma de "boc boc").

- Zofga! Gul'dn t's sua YouTube neh! se auzi din ceea ce parea gura unui extraterestru.

- Seful a zis ca s-a uitat de sute de ori pe YouTube la clipul in care ati luat busitura aia.

- Muahahaha! zise iar aratarea.

- A mai zis o data "muahahaha". Ce naiba inseamna asta?

- Asa rade seful.

- Asa rade si seful meu! spuse Emil parca putin mai destins.

- Higi rek gu'p!

- Ce a zis?

- Acceleratorul positronic a mai saltat o persoana importanta. O aducem imediat pe cealalta masa.

O lumina se aprinse la nici trei metri departare. RoboBoc prinse captura cu bratele sale si o aseza pe masa vecina. Sefu' al' mare al lor se duse acolo...

- Muahahaha! Nij cob du'i.

- Tradu si mie, tipa Emil dintr-un plaman.

- Sefu zice ca asta nu pare om! Dupa par si ochi, nu pare.

- E Traian! Asa e el. Daca ajungi sa-l cunosti mai bine, descoperi un mare om sub acel chip.

- Am auzit ca este si primul economist al tarii, marturisi RoboBoc.

- Este! se auzi un glas care parea al lui Marean. (era o alta eroare intr-un script Java care rulase atunci cand robotul i-a luat chipul lui Marean pentru a-l obnubila pe Emil chiar in apartamentul sau).

- Juju spil so'r turu! Liniste deplina in sala.

- Nu este Traian cel proaspat saltat. Este nea Nelu, fermier la ferma 17 de langa Gosorlesti. Are 50 de porci, trei vaci de lapte si doi cai frumosi foc...

- Huku Blu-ray ko Cage, ko Travolta! Nil'o daz ani.

- Sefu' a gasit un Blu-ray pe care scria cu markerul Face off. I-a placut experimentul ala. Noi asta facem, calatorim si rapim oameni ca sa ne distram cu ei. Am rapit un rus care ne-a povestit de unde au ei closca cu puii de aur si alte cateva tone de metal pretios. Asa am ajuns aici.

- Imi schimbati mie fata cu cea a lui nea Nelu? replica Emil dezorientat.

- Nici pomeneala. Avem un rus pe aici si il aranjam pe el.

- Si cu mine cum ramane? Adica eu nu merit?

- Ba meritati. Dar mai mult decat atat. Am descoperit cu scannerul 5D ca aveti o inteligenta uluitoare, care ar putea chiar pune in pericol poporul dumneavoastra sau toata planeta Pamant.

- Stiam eu! Numai Traian nu credea asta... Si majoritatea romanilor.

- Tocmai de aceea va vom insera un chip care va va mai tine in frau inteligenta. Operatia dureaza 30 de secunde si este obligatorie. De fapt, ea a si fost facuta in timp ce eu rosteam aceste cuvinte. Am descoperit in cutia craniana un creier mic asezat in spatele ochiului stang. In mod surprinzator, creierul acesta statea pe o formatiune care semana cu un scaunel. Pentru ca chip-ul nu statea deloc bine, l-am fixat cu spuma poliuretanica. Numim asa spuma pentru ca o avem de pe Uretan, o planeta pe care am fost acum doua zile. Sunteti ca nou, domnule! Si pareti mai normal acum, ca nu mai sunteti atat de inteligent. Batea la ochi, ce naiba!

- Vom face 200 de kilometri de autostrada, vom construi 500 de blocuri noi, vom face un site de 500 de milioane de euro, chiar pe timp de criza! Emil nu se mai oprea din promisiuni.

- Muahahaha! izbucni sefu' al' mare.

- Boc Boc, spuse si scriptul buclucas al lui RoboBoc.

- Hij ku'on 1990 dar no dub romen n'ah pol! (pentru ca am invatat si noi cat de cat limba, va traducem: "E chip-ul cu promisiuni facut in 1990 special pentru romani, implantat in toate capatanile politicienilor")

- Chiar daca scadem salariile si pensiile, noi tot construim scoli, camine, azile pentru batrani, parcuri, autostrazi! Lui Emil mai avea putin si ii iesea spuma din Uretan prin coltul gurii...

RoboBoc s-a distrat de minune, la fel si seful cel mare si toti ceilalti. De 20 de ani se distreaza asa. Pe Emil l-au lasat acasa, in fata televizorului cu purici. Pe nea Nelu de la ferma 17, cu mecla noua de rus si ceva modificari la mansarda, l-au trimis in paradisul sahistilor. Pe rus l-au dus in Gosorlesti, la porci si vaci. Nelu s-a confesat imediat televiziunilor. Rusul munceste inca cu mult sarg.

Cat despre Emil, sa nu ne mire nimic din ceea ce spune si face. E mana extraterestrilor!

Nota: textul reprezinta un exercitiu pur imaginativ si trebuie tratat ca atare. Ciorogarla Today este in schimb o publicatie prestigioasa si serioasa, pe care nu o puteti insa contacta. Asta pentru ca va vom contacta noi, mai devreme sau mai tarziu.