Sa ne suprindem cele mai dragi fiinte din vietile noastre cu o carte buna.

Mai stiti cand v-ati intrebat ultima oara mama care este cea mai recenta carte care a impresionat-o profund? Mamele cu greu isi mai gasesc timp si pentru bucuria lecturii unei povesti de neuitat. Noi ne-am gandit ca ar fi frumos daca ne-am suprinde din cand in cand cele mai dragi fiinte din vietile noastre cu o carte buna si va propunem cateva sugestii de tilturi ce, cu siguranta, le vor aduce bucurie in suflet.

Incepem cu o serie de povesti savuroase despre oameni, dragoste, sacrificiu, prietenie, cautarea de sine si cariera:

Prima biografie documentata a mult indragitei si uriasei actrite Maryl Streep este o perspectiva personala asupra maturizarii artistice a acesteia. O carte de exceptie care ne invata multe despre viata, despre feminism, iubire, sacrificu, casnicie si cariera.

Povestea autoarei care, la 30 si ceva de ani, are tot ce si-a dorit si decide sa plece in lume, de una singura, pentru a gasi unicul lucru care ii mai lipsete: pe sine. In calatoria sa descopera cum ii pot aduce satisfactii incredibile cele mai simple lucruri pe care le-a trecut cu vederea.

10 carti cadou pentru mama - Poza 1

Cartea, ecranizata in 2009 si avand in rolurile principale pe Meryl Streep (Julia Child) si Amy Adams (Julie), reprezinta o savuroasa poveste despre fericirea pe care o cautam cu totii si care se afla mai aproape de noi decat credem. Julie Powell decide sa inceapa un proiect interesant: sa gateasca intr-un an cele 524 de retete din cartea celebrei Julia Child, "Mastering the Art of French Cooking".

Romanul de debut al autoarei Kathryn Stockett, respins initial de aproape 50 de ediori si agentii, a devenit un adevarat fenomen literar. Cartea infatiseaza o povestea petrecuta in anii '60 a trei femei din Mississippi intre care se leaga o prietenie uluitoare datorita unui secret care le pune viata in pericol.

10 carti cadou pentru mama - Poza 2

O poveste indrazneata, semiautobiografica a autoarei despre copilaria sa tulburatoare si adolescenta presarata cu decizii neconventionale care anunta inceputul uni destin atipic.

Singurul roman al celebrei poete Sylvia Plath in care ne este prezentat un moment crucial din viata eroinei in incercarea de a se sinucide si salvarea ei accidentala. Motivele tentativei de a autoanihilare sunt clare: moartea tatalui ei.

"Culoarea purpurie" este un roman despre oameni asa cum sunt ei, cu defecte si calitati, despre ura, dragoste, femei puternice si relatatiile mereu complicate dintr-o familie.

10 carti cadou pentru mama - Poza 3

O poveste extraordinara a unei iubiri asemanatoare cu cele din vechile poeme persane, a unei prietenii care nu se poate destrama nici cu pretul sacrificiului suprem si a unui oras ce reuseste sa renasca din propria cenusa.

Splendoarea senzuala a Orientului si sentimentele care transced epocii - subtitul cartii vorbeste de la sine. O poveste captivanta de dragoste si aventura inceputa in Anglia anilor 1853 care rabufneste in inima Orientului.

10 carti cadou pentru mama - Poza 4

Si terminam cu o carte ceva mai utila, care o va incanta cu siguranta:

Jamie Oliver isi invata cititorii cum sa gateasca in doar 15 minute cele mai gustoase, si sanatoase mancaruri. Pentru aceasta carte Jamie s-a inspirat din arta culinare a intregii lumi pentru a oferi tuturor arome si ingrediente variate intr-o multitudine de retete inedite.