Dupa explozia de culori si temperatura verii, aproape ca nici nu ne vine sa credem cat de brusc si de rapid a sosit toamna.

Dupa explozia de culori si temperatura verii, aproape ca nici nu ne vine sa credem cat de brusc si de rapid a sosit toamna. Speram, insa, ca vremea se va intoarce la ganduri mai bune, ca sa ne putem bucura de un alt fel de paleta coloristica impresionanta: aceea a toamnei. Galeria de imagini de mai jos infatiseaza copaci cu frunze aurii sau ruginii, acel element superb al anotimpului acestuia. Printre ei se numara un artar japonez impresionant, aflat la Gradina Japoneza din Portland, Oregon, care e atat de celebru incat are si propriul grup dedicat pe flickr. Daca vreti sa aflati numele fiecaruia dintre autorii imaginilor de mai jos, va invitam sa accesati si articolul-sursa.

Sursa articolului: MyModernMet.com

12 poze superbe cu copaci toamna - Poza 1

Niciun alt anotimp nu impresioneaza printr-o mai mare diversitate de culori ca toamna! Nuante de galben, portocaliu, rosu, maro apar treptat formand o simfonie coloristica care in unele locuri pare ireala. Cui se datoreaza aceste mirifice peisaje? In mare parte, iubitilor copaci care in sezonul autumnal isi modifica nuantele frunzelor si apoi, incet-incet se despart de ele, lasandu-le sa formeze pe pamant un covor desprins din povesti.


Artistii fotografi iubitori de natura adora toamna, caci atunci pot imortaliza peisaje pur si simplu fermecatoare. In diferitele etape ale toamnei, copacii cu frunze cazatoare ofera ochiului spectacole de neuitat. Uneori verdele se intalneste cu nuantele de galben si ruginiu, alteori auriul este nuanta ce domina, iar in alte cazuri doar rosul este stapan, aprinzand parca sufletul celui care il admira! E cunoscut fapul ca unul dintre copacii ale carui frunze este artarul. Indeosebi in tarile din Orient artarii sunt magnifici toamna si pot fi admirati in toate parcurile si gradinile.

12 poze superbe cu copaci toamna - Poza 2

12 poze superbe cu copaci toamna - Poza 3

Daca nuantele de rosu sunt intalnite mai cu seama la artari, galbenul apartine bine-cunoscutului plop. Nimic nu incalzeste mai mult sufletulul omului in zilele reci ale toamnei decat auriul frunzelor de plop. Este minunat sa admiri falnicii plopi din momentul in care incep sa apara primele frunze galbene si pana mai tarziu cand frumoasa lor coroana se asterne pe pamant stralucind.


12 poze superbe cu copaci toamna - Poza 4

12 poze superbe cu copaci toamna - Poza 5

Fotografii ce au surprins copacii in maretia lor autumnala merita toate felicitarile! Unii oameni asteapta cu nerabdare astfel de spectacole ale naturii, iar imaginile reprezinta o adevarata delectare pentru ei. Mai ales cand vine vorba de copaci rari, la care nu se ajunge usor…Astfel de imagini au un efect minunat asupra psihicului – ne relaxeaza, ne dau senzatia de etern, de inalt. Forme deosebite ale crengilor si frunzelor, amestecul culorilor, jocul razelor de soare ce patrund printre ramuri – iata numai cateva dintre atractiile irezistibile ale copacilor din timpul toamnei.


12 poze superbe cu copaci toamna - Poza 6

12 poze superbe cu copaci toamna - Poza 7


12 poze superbe cu copaci toamna - Poza 8

12 poze superbe cu copaci toamna - Poza 9

12 poze superbe cu copaci toamna - Poza 10

12 poze superbe cu copaci toamna - Poza 11

12 poze superbe cu copaci toamna - Poza 12