"Cea mai mica dintre feline este o capodopera." - Leonardo Da Vinci

Oricine stie de mitul conform caruia pisicile ar fi niste animale parsive, incapabile sa se ataseze cu adevarat de stapanul lor. Dar este evident ca persoanele care sustin aceasta teorie nu au avut niciodata o pisica. Este adevarat, pisicile au un comportament mai dificil din cauza personalitatii mult mai complexe (spre deosebire de persaonalitatea unui caine, de exemplu) dar acest lucru nu le face nicidecum sa ajunga sa-si urasca stapanul. Potrivit unui studiu recent efectuat de oamenii de stiinta din Oregon, SUA, in care a fost monitorizat comportamentul a 70 de pisici, a reiesit faptul ca majoritatea dintre ele (64%) erau foarte atasate de stapanii lor. Dar cum stii care sunt adevaratele sentimete ale unei pisicute fata de stapanii ei?

Iata cateva semne clare ca pisica ta este fericita sa te aiba ca stapan si chiar te iubeste:

6 Semne clare ca pisica ta chiar te iubeste - Poza 1

Isi marcheaza teritoriul

Ai observat cum pisica are mereu tendinta sa se frece de tine sau sa te loveasca usor cu corpul ei? Ei bine, este un semn clar ca te place. Prin acest comportament ea isi marcheaza “teritoriul” (adica pe tine). Gestul ei este precum mangaierea dintre doua persoane.

Clipesc foarte tandru

Clipitul este ceva normal pentru oameni, dar in randul pisicii se traduce printr-un gest de incredere in stapanul sau. Contactul vizual direct este considerat de pisici drept o amenintare, asa ca atunci cand te priveste, daca incepe sa clipeasca des si usor, este un semn ca are incredere in tine, te place si este fericita.

Mananca bine

O pisica stresata sau nefericita nu va avea apetitul unei pisicute fericite. Asa ca daca felina ta se hraneste cum trebuie, inseamna ca se simte bine in preajma ta, este linistita si foarte fericita.

Torc des in moduri diferite

Torsul pisicilor este, indiscutabil, cel mai clar semn ca te iubeste. Ba mai mult, torsul are si un efect terapeutic asupra oamenilor. Iar cand se intampla ca frecventa torsului sa se modifice, si sa sune ca un fel de ciripit, atunci afla ca acesta este modul ei de a-ti spune “Da, sunt fericita!”.

Merg mereu cu coada in sus

Modul in care pisicile isi tin coada in timpul mersului spun multe despre ele – ne arata daca sunt fericite, speriate, triste, bolnave etc. O felina care mereg mereu cu coada tintuta drept in sus arata ca are incredere in ea si ca se simte bine in mediul in care se afla.

Miauna cand te vede

Uneori, pisicile miauna doar pentru a atrage atentia. Dar daca incepe sa mieune in timp ce se uita la tine, atunci e clar ca e fericita si tine mortis sa impartaseasca cu tine acest lucru.