"O casa fara carti imi pare un corp din care a zburat sufletul." - Cicero

Daca sunteti pe punctul de a fugi pret de cateva zile de haosul cotidian si de a va retrage intr-un loc linistit, la mare, la munte, la tara sau oriunde va face placere, nu uitati sa puneti in bagaj si ceva de citit. Ceva relaxant, istet, intens, emotionant, care sa va mearga direct la suflet si sa va impresioneze in cel mai frumos mod posibil.

Va recomandam cateva titluri de cari potrivite de luat si de savurat pana la ultima pagina in aceasta vacanta de vara.

Catagorisita de cei de la The Sunday Times ca fiind "una dintre cele mai influente 12 carti de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial", Nicholas Nassim Taleb asociaza raritatea existentei lebedelor negre cu modul in care oamenii incearca sa explice neprevazutul. Cartea analizeaza milimetric orbirea oamenilor in fata aleatorului si ambitia stiintifica de a contoriza incertitudinea.

7 Carti captivante numai bune de citit in concediu - Poza 1

Kasie West ne prezinta in aceasta carte, cu mult umor si multadelicatete, o poveste emotionanta de dragoste in care eroina cartii descopera, in timp ce jongleaza cu scoala, prietenii, dusmanii si familia ei ciudata, ca problemele inimii nu sunt atat de usor de descifrat.

7 Carti captivante numai bune de citit in concediu - Poza 2

Lila - Marilynne Robinson

O creatie superba, captivanta, o poveste incantatoare si emotionanta a unei copilarii traite la marginea societatii in umire, in teama si veneratie.


7 Carti captivante numai bune de citit in concediu - Poza 3

Jurnal necenzurat - Vaslav Nijinski

Jurnalul integral al celui mai mare dansator din toate timpurile, Vaslav Nijinski. Glorie, extaz, suferinta, obsesii, incoerenta si violenta sunt cuvintele care dau contur unei povesti de viata unimtoare.

7 Carti captivante numai bune de citit in concediu - Poza 4

Casa Inglezi - Bordian Alexandru

O naratiune fascinanta in care Bordain imbina spectaculos cruzimea cu eroismul si fictiunea cu informatia istorica despre lupta pentru controlul absolut politic si economic dintre New York si Odessa, la inceputul secolului XX, cu doar cateva saptamani inainte de pogromul evreilor.

7 Carti captivante numai bune de citit in concediu - Poza 5

"Sub stele tacute" ne prezinta povestea dezradacinarii unei familii de refugiati din Afghanistan nevoita sa isi paraseasca viata fericita si linistita din Kabul si sa se indrepte spre necunoscutul presarat cu efectele dezastruoase ale razboiului. O poveste despre un adevar dureros, despre dragoste si pierdere si despre cum sa ne pastram convingerile care ne ghideaza destinul intr-o lume haotica in care absolut orice este posibil.

7 Carti captivante numai bune de citit in concediu - Poza 6

Romanul lui Lee Child este No.1 Bestseller in Marea Britanie. Denumit de cei de la Washington Post drept unul dintre cele mai bune romane ale anului, "Filiera de la miezul noptii" este un thriller extrem de actual, plin de suspans si emotie, in care unul dintre cele mai fascinante personaje pop fiction, Jack Reacher se lasa ghidat de noroc in aventura unui destin inimaginabil.

7 Carti captivante numai bune de citit in concediu - Poza 7