Cele mai potrivite carti pentru a le oferi celei mai bune prietene.

Ce cadou ii faci celei mai bune prietene? Acelei "surori" pe care multi dintre noi nu au avut-o niciodata, confidentei tale, persoanei careia ii incredintezi cele mai fierbinti detalii dupa o intalnire romantica sau alaturi de care traiesti cele mai distractive si nebune momente din viata ta? Ei bine, o carte buna este mereu o solutie ideala pentru a o surprinde cu diverse ocazii. O poveste care sa o inspire despre dragoste, viata, incredere in oameni sau puterea de a depasi obstacolele destinului o va face sa aprecieze si mai mult legatura pe care o aveti. Va prezentam in continuare 10 titluri de carti potrivite pentru a le oferi celei mai bune prietene.

Un roman de exceptie plin de mister si pasiune. Rachel, personajul central, urmareste din acelasi tren pe care il ia in fiecare dimineata obiceiurile matinale ale unui cuplu ce locuieste intr-o casa de langa calea ferata. Dupa ce povestea ia o intorsatura neasteptata, Rachel ajunge sa intre in vietile celor pe care ii observa de la fereastra trenului.

Cadouri istete: 10 carti pentru cea mai buna prietena a ta - Poza 1

O frumoasa si emotionanta poveste de dragoste dintre doi tineri loviti de aceeasi napasta a unei boli cumplite. Din clipa in care destinul i-a adus impreuna, cei doi au pornit intr-o cursa contra cronometru pentru a invata ce inseamna sa iubesti si sa zambesti.

Romanul Carol, ecranizat de Todd Haynes intr-un film exceptional, cu Rooney Mara si Cate Blanchett in rolurile principale, este despre cautarea dragostei si a fericirii pure. Intalnirea accidentala dintre doua femei singure, de conditii complet diferite, duce la o poveste de dragoste pasionala si vibranta.


Cadouri istete: 10 carti pentru cea mai buna prietena a ta - Poza 2

Povestea impresionanta a unei tinere care reuseste sa se ridice din depresia teribila in care a cazut dupa pierderea brutala a fetitei si a sotului ei. Totul capata alt sens cand cel mai bun prieten al sau ii propune o calatorie intr-un loc din Irlanda in care sotul ei si-ar fi dorit sa se refugieze impreuna cu familia, daca ar mai fi trait.

Alice Munro, laureata a premiului Nobel, surprinde in cartea sa clipa in care un om poate fi transformat definitiv in urma unei intalniri intamplatoare sau a unei schimbari bruste a sortii. Vietile persoanjelor conturate cu multa atentie de Munro atrag si surprind cititorii cu profunzimea si cu soarta lor mereu nestatornica.

Cadouri istete: 10 carti pentru cea mai buna prietena a ta - Poza 3

Osho, unul dintre cei mai cunoascuti lideri spirituali ai secolului al XX-lea, ne prezinta viziunea sa asupra problemelor existentiale pe care si le pun oamenii care se cauta in permanenta pe sine.

"Prietena mea geniala" este povestea unei mahalale, a unui Napoli cenusiu din perioada anilor 1950, a unei tari in plina transformare, poveste spusa prin prima vietilor a doua prietene, Elena si Lila, care se dovedesc a avea o legatura cu adevarat speciala in cele mai grele incercari ale vietii.

Cadouri istete: 10 carti pentru cea mai buna prietena a ta - Poza 4

Romanul infatiseaza lupta tulburatoare a unei adolestente in varsta de 15 ani a carei familie este arestata de Politia secreta sovietica, NKVD, si trimisa in Siberia. Despartita de ai sai, tanara Lina se zbate cu disperare pentru viata sa si a apropiatilor trasnmitand indicii in desenele ei care sunt trimise din mana in mana spre locul in care este incarcerat tatal sau. O poveste cutremuratoare despre iubirea fata de familie si dorinta de a trai.

Mama reginei Elizabeth Woodville, Jacquetta de Luxemburg, una dintre cele mai misterioase figuri feminine ale Angliei medievale, este readusa la viata intr-un roman de exceptie care isi tine cititorii cu sufletele la gura pana la ultima pagina.

Cadouri istete: 10 carti pentru cea mai buna prietena a ta - Poza 5

William Saroyan, unul dintre cei mai mari prozatori ai secolului al XX-lea si laureat al Premiului Pulitzer, ne prezinta o drama impresionanta de familie cu personaje sensibile puse intr-o situatie limita.