Cum putem deveni cea mai buna varianta a noastra.

Din clipa in care ne nastem si pana ne terminam socotelile cu viata invatam, crestem , evoluam. Suntem facuti sa ne putem depasi limitele si sa ajungem acolo unde visam. Daca ne dorim cu adevarat acest lucru, nimic nu ne poate sta in cale. Iar piedicile si impedimentele de care ne lovim in drumul spre ascensiune fac si ele parte din procesul de crestere. Pentru a ne sari in ajutor, expertii in psihologie, dezvoltare personala si oameni ale caror povesti au un final fericit ne invata cum putem deveni cea mai buna varianta a noastra. Va prezentam in continuare cateva titluri de carti care au schimbat vietile multor oameni si pot face acelasi lucru si in cazul nostru.

Puterea prezentului – Eckhart Tolle

Eckhart Tolle ne invata in cartea sa cum sa ne concentram pe individul care suntem acum, aici, astazi. Este important sa stim sa ne bucuram de fiecare moment al prezentului si sa nu mai lasam ancorele familiarului trecut si grijile incertului viitor pentru a schimba ceva in viata noastra.

Carti care ne ajuta sa fim cei mai buni - Poza 1
Disponibila pe emag.ro

Irational in mod previzibil – Dan Ariely

Dan Ariely ne explica cum manifestarile irationale de care dam dovada nu sunt deloc intamplatoare sau absurde, ci sistematice si previzibile din moment ce le repetam la nesfarsit. Cartea lui Ariely are ca scop schimbarea felului in care percepem lumea si pe noi insine.

Carti care ne ajuta sa fim cei mai buni - Poza 2
Disponibila pe elefant.ro

Exceptionalii – Malcolm Gladwell

Ce au in comun Mozart, Bill Gates si Beatles? Care sunt secretele atletilor de top? De ce sunt asiaticii atat de buni la matematica? Malcom Gladwell spune ca provenienta succesului celor mai buni oameni din lume nu vine din inteligenta si ambitie, ci din cunoasterea contextului acestor oameni - familia, copilaria, cultura etc.

Carti care ne ajuta sa fim cei mai buni - Poza 3
Disponibila pe libris.ro

Talentul nu este suficient – John C. Maxwell

Cei care nu isi valorifica talentul nu pot ajunge unde isi doresc. Talentul este mult mai comun decat isi pot imagina multi oameni, iar Maxwell vorbeste in aceasta carte despre lucrurile care iti pozitioneaza, consolideaza, directioneaza si intaresc talentul pentru a deveni cel mai bun dintre cei buni.

Carti care ne ajuta sa fim cei mai buni - Poza 4
Disponibila pe elefant.ro

Secretele Succesului – Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent – Dale Carnegie

Cartea lui Dale Carneige, unul dintre cei mai buni autori vanduti din toate timpurile, ne invata cum sa comunicam eficient cu cei din jur, cum sa transmitem mesajul nostru rapid si intr-un mod convingator, cum sa ne facem placuti de ceilalti, cum putem deveni experti in mediul online si multe alte trucuri pentru a avea succes in viata sociala.


Carti care ne ajuta sa fim cei mai buni - Poza 5
Disponibila pe elefant.ro

Motive pentru a zambi – Zig Ziglar

Zig Zigla ne dezvaluie experientele sale si ne spune povestile unor oameni care au depasit cu succes diverse probleme, handicapuri si dezavantaje pentru ca noi sa putem avea o viziune optimista asupra vietii, viziune esentiala pentru implinirea personala si atingerea scopurilor.

Carti care ne ajuta sa fim cei mai buni - Poza 6
Disponibila pe elefant.ro

Secretele mintii de milionar – T. Harv Eker

Dupa ce a experimentat pe propira piele urscusuri si coborasuri in cautarea retetei perfecte pentru succesul in afaceri, T. Harv Eker a gasit secretul care l-a ajutat sa devina milionar. Eker ne explica in aceasta carte cum modul in care gandim determina dimensiunea averii pe care o acumulam. Bogatii si saracii gandesc toti la fel, doar ca unii sunt convinsi ca "isi fac singuri viata", in timp ce altii cred ca viata lor se desfasoara "dupa un tipar deja stabilit".

Carti care ne ajuta sa fim cei mai buni - Poza 7
Disponibila pe libris.ro

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace – Stephen R. Covey

In urma studierii principiilor de baza dupa care se ghideaza oamenii de succes, Stephen R. Covey a creat un instrumet practic pentru autoperfectionare, eficient indiferent de domeniul in care intampinam probleme.

Carti care ne ajuta sa fim cei mai buni - Poza 8
Disponibila pe libris.ro

Inteligenta Emotionala – Daniel Goleman

Daniel Goleman ne ajuta sa intelegem importanta emotiilor in dezvoltarea personalitatii umane. Problemele personale, piedicile des intalnite la locul de munca si cauzele bolilor care ne ruineaza vazand cu ochii - toate pot fi depasite daca ne intelegem propriile sentimente.

Carti care ne ajuta sa fim cei mai buni - Poza 9

Disponibila pe emag.ro

Incepe cu ce nu-ti place - Brian Tracy

Brian Tracy, unul dintre cei mai de succes autori de studii de dezvoltare personala din SUA, ne explica de ce trebuie sa terminam lucrurile importante care apar in viata, atunci cand apar. Amanarea si eviatrea lor constanta nu fac decat sa inrautateasca situatia in care ne aflam, acestea ajungand sa ne domine in final.

Carti care ne ajuta sa fim cei mai buni - Poza 10
Disponibila pe libris.ro

Drive: Ce anume motiveaza cu adevarat - Daniel H. Pink

Daniel H. Pink sustine in aceasta carte ca secretul satisfactiei supreme si al performantei nu sta in recompensele materiale, precum se crede, ci in nevoia umana de a avea controlul propriilor vieti, de a invata, crea si deveni mai buni.

Carti care ne ajuta sa fim cei mai buni - Poza 11
Disponibila pe libris.ro

Saptamana de lucru de 4 ore - Timothy Ferriss

Cartea lui Timothy Ferriss este pentru cei care vor sa isi traiasca viata din plin, in stil mare, nu sa o amane. Ferriss ne invata cum sa recunoastem si sa profitam de optiunile pe care altii le trec cu vederea pentru a ne schimba complet viata.

Carti care ne ajuta sa fim cei mai buni - Poza 12
Disponibila pe emag.ro

Blink. Decizii bune in 2 secunde – Malcolm Gladwell

Gladwell ne demosntreaza ca diferenta dintre o decizie buna si una gresita nu sta in volumul informatiilor pe care le folosim, ci in capacitatea de a ne concentra asupra detaliilor esentiale ale problemei. Autorul revolutioneaza modul in care percepem lumea interioara si ne invata cum sa luam decizii mai bune in viata zilnica.


Carti care ne ajuta sa fim cei mai buni - Poza 13

Disponibila pe libris.ro