Pentru o calatorie perfecta!

Sunt multi oameni care au frica de zborul cu avionul si evita, pe cat posibil, aceasta varianta de a calatori. Dar cand nu ai de ales, iar alt mijloc de transport nu exista, atunci trebuie sa iti iei inima in dinti si sa te organizezi cat mai bine, pentru a nu te lovi de surprize neplacute.

Noua ne place sa calatorim cu avionul si am face-o cat mai des posibil. Din acest motiv incercam, prin acest material, sa le dam si celor mai sceptici si tematori sfaturi utile pentru a avea un zbor ideal, linistit, frumos. Asadar, haideti sa vedem ce nu trebuie sa faci inainte de momentul zborului.

  • Geanta voluminoasa
Ce sa nu faci niciodata inainte de a zbura cu avionul - Poza 1
Orice ar fi, nu alege o geanta de dimensiuni mici pentru a-ti tine actele, banii, cheile si telefonul. Chiar daca nu iti pui multe lucruri in ea, o geanta de dimensiuni mari, va fi mai usor de tinut sub observatie. Bagajele minuscule se pierd/se uita in taxi sau restaurant si cafenele mult mai usor.

  • Traseul prin aeroport
Ce sa nu faci niciodata inainte de a zbura cu avionul - Poza 2

Incearca sa te gandesti inainte de a ajunge in aeroport care sunt etapele prin care trebuie sa treci pana sa te urci in avion. Asta ca sa nu pierzi zborul.


  • Atentie cu intarizatul!
Ce sa nu faci niciodata inainte de a zbura cu avionul - Poza 3

Daca ai pierdut avionul, nu se va mai intampla ca in cazul tramvaielor sa vina altul dupa 10 minute. Planifica-ti ziua de zbor cum trebuie si nu intarzia la aeroport. Mai bine mai astepti 20-30 minute, decat sa pierzi zborul, nu?

  • Grija si cu checking-in-ul online
Ce sa nu faci niciodata inainte de a zbura cu avionul - Poza 4
Companiile aeriene accepta metoda de checking-in online pentru ca este mult mai practice. Cu toate acestea asigura-te ca te-ai ocupat de checking-in cu cel putin 24 de ore inainte de momentul zborului, pentru a nu fi taxat suplimentar.

  • Bagajul de mana
Ce sa nu faci niciodata inainte de a zbura cu avionul - Poza 5
Asigura-te ca l-ai masurat si cantarit si ca se potriveste cerintelor firmei de zbor pe care ai ales-o. Conditiile acceptarii bagajului de mana difera de la o companie de zbor la alta. Pentru a nu te fi cazul ca la aeroport sa platesti in plus, ocupa-te de aceasta problema de acasa.

  • Acte la indemana

Ce sa nu faci niciodata inainte de a zbura cu avionul - Poza 6

Tine-ti la indemana actele necesare zborului. Sa nu te trezesti ca ai pus biletele sau pasaportul in bagajul de cala pe care l-ai sigilat si trimis deja in avion.


  • Obiectele interzise
Ce sa nu faci niciodata inainte de a zbura cu avionul - Poza 7

Nu uita sa nu pui in bagaj obicetele interzise in zborul cu avionul, altfel risiti ca acestea sa iti fie confiscate de autoritati. Ce nu trebuie luat in zbor, gasesti pe site-urile companiilor aeriene.


  • Mancarea si bautura
Ce sa nu faci niciodata inainte de a zbura cu avionul - Poza 8

Inainte sa pleci la drum nu consuma alimente sau bauturi care crezi ca ti-ar face rau.

  • Fara emotii! Si totul va fi bine
Ce sa nu faci niciodata inainte de a zbura cu avionul - Poza 9
Mai ales daca ai teama de zbor, incearca sa nu urci in avion cu gandul ca acesta se va prabusi sau ca avea loc un jaf, cum mai vezi prin filme. Daca iti distragi atentia si iti gasesti ceva de facut captivant, te vei relaxa si durata zborului nu ti se va mai parea o eternitate.