Romanii au o imaginatie bogata!

Nu mai este o surpriza pentru nimeni modul in care, de-a lungul istoriei, au reusit sa ii umeasca pe ceilalti prin creativitate, originalitate si iscusinta. Pentru ca anul acesta celebram Centenarul Marii Uniri, ne-am gandit sa vorbim un pic despre modurile ciudate prin care au izbutit romanii sa intre in Cartea recordurilor.

Asasar, printre cele mai inutile si bizare recorduri ale romanilor se numara:

 • Cei mai multi oameni care danseaza simultan pe aceeasi piesa: A fost stabilit in 2007 de catre 2600 tirgovisteni care au dansat simultan timp de 6 minute pe melodia „Follow the lider” (The Soca Boys). Majoritatea dansatorilor au fost elevi ai scolilor din Tirgoviste.
 • Recordul rujului: In 8 martie 2014, romanii au doborat recordul privind cele mai multe persoane care s-au rujat impreuna timp de un minut. 1.384 de clienti ai unui mall din Cluj-Napoca au participat actiunea organizata in prezenta unui reprezentant al Guinness Book, care a venit special de la Londra pentru a omologa recordul stabilit de clujeni. Recordul doborat era de 1.002 persoane care si-au aplicat ruj pe buze, fara pauze, timp de un minut.
 • Cele mai multe agrafe de birou lipite de fata: Un record stabilit in 2007 de bucuresteanul Aurel Raileanu (40 de ani). Acesta a reusit, datorita abilitatilor sale magnetice, sa tina pe fata 61 agrafe de birou timp de 5 secunde.
 • Cea mai lunga trena a unei rochii de mireasa: Rochia cantareste aproape 300 kilograme si masoara 1.579 metri. Recordul a fost stabilit in 2009 la E-Mariage Fest.
 • Cea mai mare lingura de lemn: Obiectul are o lungime de aproape 18 metri si o latime care ajunge pana la 1,5 metri. Lingura Uriasa a fost cioplita de Ioan Rodos si fiul sau Gheorghe Rodos, a fost incrustata cu motive traditionale si expusa la centrul cultural din localitate.
 • Cea mai mare prajitura de comemorare: este vorba despre o coliva preparata in 2008 care cantarea 5 tone si avea peste 50 de metri patrati. Coliva a fost preparata intr-o unitate militara din Brasov, iar la realizarea ei realizarea ei au lucrat timp de 24 de ore 10 bucatari militari. Coliva a fost facute pentru comemorarea tuturor sfintilor si a fost impartita credinciosilor veniti la moastele Sfantului Andrei.
 • Cel mai lung meci de baschet din lume: a avut loc in perioada 2-5 august 2007 si a fost jucat de catre sibieni timp de 80 de ore. Meciul a inceput joi, 2 august la ora 11:00, si s-a terminat duminica, 5 august, ora 19:00. Nici un jucator nu a avut voie sa paraseasca terenul, ei putand lua o pauza de 15 minute la fiecare 180 minute jucate. S-au marcat 10.043 de puncte in timpul jocului.
 • Cel mai lung carnat afumat din lume: A fost realizat in decembrie 2008 si a masurat 392 de metri. Carnatul a fost de tip cabanos si a fost impartit bucurestenilor care au asistat la omologarea recordului.
 • Monumentul cepei: O statuie ciudata din comuna salajana Pericei a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare monument dedicat cepei. A fost realizat de Cornel Dulgheru si masoara sase metri, bulbul avand o inaltime de 4,5 metri. Statuia a fost dezvelita in 2007, cu prilejul primei editii a Festivalului Cepei, iar tot atunci agricultorii salajeni au impletit o cununa din 45.000 de cepe, care a avut o lungime de 4.518 metri.
 • Cel mai lung lant de prezervative: In 28 octombrie 2007, 1.683 de participanti au legat impreuna 25.773 de prezervative construind un lant ce masoara 3.269,46 metri. Prin aceasta actiune organizatorii au dorit sa traga un semnal de alarma asupra pericolului HIV/SIDA in randul tinerilor romani. Lantul a fost inceput la ora 12 de catre Loredana Groza.
 • Cel mai mare graffiti din lume: Desenul are 550 de metri si a fost realizat, in 2007, de 570 de persoane, printre care si vedete din Romania.
 • Cea mai mica bacnota din lume: Bancnota de 10 bani a fost pusa in circulatie de Ministerul de Finante in 1917 si masura 27,5 x 38 milimetri.