Care sunt cele mai toxice produse alimentare pentru feline.

Stiati ca pisicile nu pot simti gustul dulce? Nu ca ar avea nevoie de asa ceva, dar este bine de avut in vedere acest detaliu atunci cand incepe sa dea tarcoale la tableta de ciocolata de pe masa, de exemplu. In plus, exista anumite tipuri de alimente care nu numai ca n-au niciun gust pentru dragalasele pisici, dar le fac si foarte mult rau.

Iata cateva alimente extrem de periculoase pentru pisici pe care nu trebuie sub nicio forma sa le primeasca:

Cele mai periculoase alimente pentru pisici - Poza 1
  • Produse lactate

Majoritatea pisicilor adulte sunt intolerante la lactoza. Chiar daca le place gustul laptelui, acesta le poate face foarte mult rau (stari de voma, diaree etc.). Asa ca evitati sa le dati lapte sau derivate din lapte.

  • Ciocolata si produse ce contin cofeina

Oricine stie ca ciocolata este toxica pentru caini, dar nici pisicilor nu le face bine. Ciocolata si produsele pe baza de cofeina contin anumite substante (metilxantine) ce le provoaca felinelor disconfort abdominal, stari de voma si chiar convulsii.

  • Struguri si stafide

Pisicile nu pot digera in mod corespunzator strugurii si stafidele. Chiar si daca mananca o cantitate mica de struguri sau stafide, exista riscul imbolnavirii grave a pisicii. Printre simptomele ingerarii stafidelor sau strugurilor se numara letargia, diareea, apetitul redus sau durerile abdominale.

  • Oua crude

Sub nicio forma nu este recomandata hranirea pisicii cu oua crude. Acestea pot contine bacterii periculoase care afecteaza sistemul digestiv al felinei. Singurul mod in care pisica poate manca oua, fara riscuri, este ca sa i le oferiti gatite si/sau amestecate cu mancarea lor.

  • Ceapa si usturoi

Ceapa, usturoiul si prazul afecteaza celulele rosii din sangele animalului si sunt otravitoare daca sunt consumate in cantitati mari. Asadar, tineti pisica departe de aceste legume.

  • Aluat crud

Problema este ca dupa ingerare, sistemul digestiv al pisicii nu poate digera rapid aluatul si acesta poate continua sa creasca in stomac. In plus, drojdia din ea poate incepe sa fermenteze si sa creeze zaharuri toxice pentru pisica.

  • Alimente oleaginoase

Nucile si semintele de tot soiul contin cantitati mari de grasimi si porteine benefice pentru organismul uman, dar nicidecum pentru pisica. Felinele nu pot digera aceste alimente.

  • Ciuperci

Ciupercile trebuie si ele evitate cand vine vorba despre alimentatia pisicii. Sunt toxice pentru ele si le pot provoca probleme serioase de sanatate.

  • Rosii

Rosiile contin o subtatnta toxica pentru feline. Ingerarea rosiilor le poate provoca stari de voma, dilatarea pupilelor si pierderea apetitului.