Se pare vinul rosu este mai sanatos decat alergatul pe banda.

Se pare vinul rosu este mai sanatos decat alergatul pe banda. O echipa de cercetatori de la Universitatea Alberta din Canada au studiat resveratrolul, o substanta minune prezenta in strugurii negri, nuci, alune si vin rosu. Resveratrolul ajuta sistemul cardiac, sistemul muscular si sistemul osos (si aparent, nu numai). S-a dovedit ca substanta minune este un antioxidant foarte eficient conform studiilor realizate pe rozatoare. Un alt studiu a aratat ca resveratrolul activeaza acelasi raspuns din partea organismului ca si exercitiul fizic.

Ghiciti unde este produs vinul cel mai bogat in resveratrol? Surprinzator raspunsul este Romania. Se pare ca un Merlot ieftin contine din abundenta substanta minune.

Atentie! Pentru a va bucura de efectele benefice, este suficient un pahar de vin rosu, preferabil la cina si cu multe ore inainte de culcare.

Cercetatorii sunt de parere ca VINUL este mai benefic decat EXERCITIUL - Poza 1

Foto: vin rosu, Shutterstock

Paradoxul francez

In sudul Frantei consumul de grasimi il depaseste chiar si pe cel din Statele Unite, dar numarul celor care sufera de boli cardiace este foarte mic. Una dintre explicatiile acestei situatii – denumita Paradoxul francez - este ca frantuzii consuma vin rosu bogat in... resveratrol.

Iata ce boli pot fi prevenite consumand alimente bogate in resveratrol:

  • Cancer
  • Infarct miocardic
  • Tromboze
  • Litiaza renala
  • Alzheimer

In plus, resveratrolul a fost utilizat cu succes in tratarea obezitatii, diabetului, hepatitei, dismenoreei si osteoporozei.

Resveratrolul are efecte minunate si asupra pielii. Prima companie care a inclus antioxidantul intr-o crema anticelulitica este o companie romaneasca - Ivatherm.

Noroc!

Foto prima pagina: avisionn.com, Flickr