Tu iti faci patul zilnic?

Stim ca oamenii au fel de fel de obiceiuri la trezire. Cand suna ceasul, unii sar din pat direct la cafetiera sa isi pregateasca licoarea energizanta, altii mai raman in pat pana isi dau seama ca vor intarzia la munca, altii se duc sa alerge sau sa faca exercitii fizice de inviorare. Fiecare cu treaba lui... Dar exista un lucru pe care oricine trebuie sa il faca la un moment dat: aranjatul patului.

Indicat, potrivit studiilor si parerilor expertilor este sa facem patul in fiecare dimineata, chiar daca multi ar putea spune in acest moment ca nu are rost sa il faci zilnic din moment ce seara oricum il ravasesti din nou. Dar nu este atat de greu de facut, in mai putin de 1 minut (pe ceas) treaba poate fi rezolvata. Iar daca analizam aceasta situatie la rece, facutul patului este un obicei sanatos si corect. De ce? Haideti sa aflam de ce este atat de important sa facem patul in fiecare zi.

Ordine si disciplina, asa incepe totul

Un amiralul a; armatei americane William H. McRaven spune ca daca vrei sa schimbi lumea, trebuie sa incepi prin a-ti face singur patul zilnic.

De ce trebuie sa iti faci patul in fiecare dimineata - Poza 1

Sporirea productivitatii

Potrivit principiilor Feng Shui, daca lasi patul nefacut, toata ziua iti va fi la fel de dezornotata precum patul.

Un somn mai sanatos

Daca ai grija sa iti acoperi asternuturile si pernele cu o patura sau cuvertura, aceseta vor sta ferite de praf, alergeni sau parul animalelor de companie.

De ce trebuie sa iti faci patul in fiecare dimineata - Poza 2

...si mai odihnitor

Potrivit unui studiu al celor de la Fundatia Nationala somnului, din SUA, cei care isi fac patul zilnic se bucura de un somn mult mai linistit.

Te salveaza de curatenia totala

Daca ai patul facut, dar restul camerei este intoarsa pe dos, dezordinea nu va mai fi atat de evidenta parca...

Detaliile conteaza

Facutul patului este ceva complet neinsemant, am putea spune, dar daca nici macar un lucru atat de simplu nu putem face, atunci nu putem face nimic!

De ce trebuie sa iti faci patul in fiecare dimineata - Poza 3

Confortul personal

Haideti sa recunoastem, cu totii ne dorim sa ne baga seara intr-un pat curat si ordonat.

Lipsa timpului nu este o scuza

Nu aveti timp sa faceti patul? Il puteti pune la punct cat timp fierbe cafeaua, de exemplu. Timp se gaseste pentru orice.

De ce trebuie sa iti faci patul in fiecare dimineata - Poza 4

Faceti o prima impresie buna

Nu se stie niciodata cine vine in vizita si vede patul asa vraiste. Va zice ca sunteti o persoana dezordonata si haotica. Si pentru ce? Pentru 30 de secunde pe care le-ati fi putut folosi sa aranjati totul?