S-a dovedit stiintific.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford au demonstrat ca femeile care au forme mai voluptoase in partea inferioara a corpului si au mai multa grasime pe fund si coapse ar fi mai inteligente si mai sanatoase fata de cele care nu sunt inzestrate cu un posterior generos.

In urma unui studiu bazat pe analiza datelor a 16.000 de femei, profesorul Konstantinos Manolopoulos a constatat ca participantele la experiment care aveau mai multa grasimea pe fese si coapse au niveluri mai mici de colesterol si glucoza in sange, sunt mai putin predispuse la aparitia bolilor cardiovasculare si a diabetului si se bucura de un exces de acizi grasi Omega 3 - acizi responsabili pentru dezvoltarea creierului si stimularea activitatilor cerebrale. Din punct de vedere metabolic, grasimea din partea inferioara a corpului este o grasime mai stabila, fata de cea abdominala care este foarte intens activa hormonal.

"Rolul protector al tesutului adipos situat in partea inferioara a corpului a fost confirmat in multe studii care au avut la baza subiecti varste si greutati diferite", sustin oamenii de stiinta, conform ABCNews.

Studii similare cu acesta au fost efectuate si in California si Pittsburgh, iar concluzia este aceeasi: structura grasimii de pe posterior este diferita si benefica pentru sanatate fata de cea de pe abdomen.

Cu toate acestea, cercetatorii ne recomanda sa avem un stil de viata sanatos si sa ne pastram o greutate corporala normala.