Luna cadourilor e aici.

Daca te preocupa educarea celor din jur, hobby-urile lor sau daca esti mereu pe fuga si crezi ca nu vei avea timp sa alegi un cadou potrivit, lista de mai jos iti va fi de mare ajutor. Contine recomandarile noastre de carti-cadou:

  1. Idei de cadouri pentru iubitorii de carti - Poza 1pentru mama, ai putea sa alegi un roman de introspectie feminina (cum sunt cele scrise de Chris Simion), un album de colectii de arta sau o bogata carte de bucate.
  2. pentru tata, poate vrei o carte care sa sintetizeze politica si istoria (Lucian Boia este un autor bun), un atlas geografic sau o colectie de filme clasice.
  3. adolescentilor le poti cumpara o carte mai „jucausa” (noi iti recomandam De ce iubim femeile? a lui Cartarescu sau, de ce nu, o antologie de poezii marca Emil Brumaru); pe cei mici o sa-i castigi intotdeauna cu o carte ilustrata, cum sunt cele din Colectia lui Radu..., aparuta la Editura Art.
  4. sotia sau iubita ar aprecia un best-seller romantic (Dragoste in vremea holerei a lui Marquez) sau o poveste mai provocatoare (Superfemeia lui Alfred Jarry). Nu uita ca femeilor le place sa citeasca despre alte femei, iar cu Patru femei, patru povesti a Aurorei Liiceanu nu vei da gres.
  5. pe sot sau pe iubit il poti surpinde cu o carte mai tehnica sau cu una legata de business. In acest sens, iti recomandam sa arunci un ochi peste cartile din categoria business a editurii Litera.

Daca lasarea timpurie a noptii, frigul si agitatia de afara nu te-au convins inca de linistea si caldura unui moment de respiro cu o carte in mana, poate ca lista de sus iti va deschide apetitul pentru citit. Oricum ar fi, recomandarea noastra este sa citesti cel putin un capitol dintr-o carte in fiecare zi. Cititul este, pana la urma, cel care iti deschide poarta spre cea mai rapida viteza, cea a imaginatiei.