O sa-mi fac un obicei, spun eu bun, de a va prezenta aici toate cartile pe care le citesc. Doar ce am terminat romanul aEURoeN-am mai visat de mult ca zboraEUR? scris de Taichi Yamada. E o lectura placuta, cu o idee pe care o veti recunoaste imediat: aEURoeThe Curious Case of Benjamin ButtonaEURoe.

Citesc foarte mult: romane, reviste, articole de calitate de pe site-uri bune, noutatile din medicina (in special cardiologie), carti de medicina si cam orice imi ajunge in fata ochilor. Cred cu tarie ca un om care citeste e un om bun iar actul asta il aduce mai aproape de fericire. Sunt constient ca romanii nu mai citesc; se plang de lipsa timpului, de preturile mari ale cartilor, de schimbarea vremurilor. E trist. Un studiu relativ recent spunea ca aproximativ 80% din romani nu au mai pus mana pe o carte in ultima perioada. Poate, treptat, castigam cateva procente…

N-am mai visat de mult ca zbor - Poza 1O sa-mi fac un obicei, spun eu bun, de a va prezenta aici toate cartile pe care le citesc. Doar ce am terminat romanul “N-am mai visat de mult ca zbor” scris de Taichi Yamada. E o lectura placuta, cu o idee pe care o veti recunoaste imediat: “The Curious Case of Benjamin Button“. Suprapunerea nu e nicidecum perfecta. Mutsuko e o batrana de 67 de ani care, surprinzator, la cateva luni, intinereste. Isi pastreaza insa inteligenta, intelepciunea si experienta de viata. Taura e un barbat pe la mijlocul varstei, cuprins de depresia adusa de o pozitie inalta in cadrul unei companii de prefabricate. Intalnirea dintre cei doi e surprinzatoare: intr-un spital, in acelasi salon, despartiti de un paravan textil. Inceputul e cel care m-a fascinat iar continuarea, chiar daca vine mereu cu ceva nou, recunosc ca e oarecum previzibila. E pana la urma o poveste de dragoste inceputa ciudat si continuata in acelasi registru.

Citeste continuarea pe Secretele Fericirii >>