Puterile alimentelor tale preferate.

Exista o multitudine de superstitii si de traditii legate de noaptea de Revelion. In acest material am ales sa vorbim un pic despre semnificatia anumitor alimente care, se pare, conform traditiilor stravechi din diferite colturii ale lumii, ne-ar aduce noroc daca le consumam in noaptea dintre ani.

  • Legumele verzi

Nu numai ca este extrem de sanatos, dar consumul legumelor verzi in noaptea de Revelion este asociat cu prosperitatea, in diverse locuri din SUA si Europa. Culoarea verde a acestora ne duce cu gandul la culoarea banilor. Asadar, o masa plina cu verdeturi, ar putea insemna un an plin cu satisfactii materiale.

Pentru masa de Revelion: 10 Alimente care iti aduc noroc in noul an - Poza 1

  • Lintea

Exista in Italia un preparat culinar din linte nelipsit de pe masa festiva de Revelion. Potrivit credintelor, forma boabelor de linte este asociata cu forma monedelor, iar felul in care acestea isi maresc volumul cand sunt gatite, simbolizeaza sporirea prosperitatii.

Pentru masa de Revelion: 10 Alimente care iti aduc noroc in noul an - Poza 2

  • Paste fainoase lungi

In China, exista un obicei conform caruia trebuie sa mananci la masa festiva paste fainoase lungi fara a le rupe ianinte de gatire si fara a le taia in farfurie. Sunt simbolul longevitatii, asa ca este usor de inteles de ce trebuie sa respectam aceasta regula.

Pentru masa de Revelion: 10 Alimente care iti aduc noroc in noul an - Poza 3

  • Rodia

Gustosul fruct este, mai ales in Turcia, un simbol al vietii sanatoase si al fertilitatii. Culoarea rosie a rodiei face trimitere la culoarea inimii.

Pentru masa de Revelion: 10 Alimente care iti aduc noroc in noul an - Poza 4

  • Pestele

In diverse colturi ale lumii, pestele reprezinta unul dintre cele mai norocoase alimente pentru masa de Revelion. Forma si culoarea solzilor si modul pestilor de trai in bancuri si de a se inmulti depunand un numar mare de icre simbolizeaza abundenta, sanatate, prosperitate si noroc.


Pentru masa de Revelion: 10 Alimente care iti aduc noroc in noul an - Poza 5

  • Nucile

Sunt simbolul unei vieti noi si sunt, de obicei, oferite in dar celor dragi pentru a le purta acestora noroc in noul lor inceput de viata. Fie ca sunt consumate ca atare sau in diverse preparate culinare, nucile aduc prosperitate si noroc.

Pentru masa de Revelion: 10 Alimente care iti aduc noroc in noul an - Poza 6

  • Citrice

Fructele de culoarea aurie - portocale, mandarine - atrag, potrivit traditiei chinezesti, noroc, sanatate si fericire.

Pentru masa de Revelion: 10 Alimente care iti aduc noroc in noul an - Poza 7

  • Struguri

In tari precum Cuba, Portugalia sau Spania, se spune ca este bine sa mancam 12 boabe de struguri in ultima ora a anului. Acestea simbolizeaza fiecare luna a anului care tocmai s-a scurs si obiceiul ar fi aducator de noroc si sanatate.

Pentru masa de Revelion: 10 Alimente care iti aduc noroc in noul an - Poza 8

  • Carnea de porc

Forma specifica a animalului si faptul ca nu merge niciodata cu spatele au transformat porcul intr-un simbol al progresului si al prosperitatii.

Pentru masa de Revelion: 10 Alimente care iti aduc noroc in noul an - Poza 9

  • Prajiturile rotunde

Dulciurile in forma rotunda consumate in seara de Revelion sunt aducatoare de noroc deoarece simbolizeaza ciclicitate - incheierea anului care a trecut intr-un cerc complet.

Pentru masa de Revelion: 10 Alimente care iti aduc noroc in noul an - Poza 10