Spre altar, in pas cu moda.

Sezonul nuntilor este in toi in aceasta perioada a anului. Iar cum moda este schimbatoare si cand vorbim despre florile destinate impodobirii unuia dintre cele mai importante evenimente din viata cuplurilor, va invitam in clipele care urmeaza sa aflati care sunt tendintele anului 2018 in materie de flori ornamentale.

  • Culoarea cheie: ultraviolet

Ultravioletul a fost desemnata culoarea anului 2018 de catre cei de la Institutul Pantone deoarece simbolizeaza spiritualitate, individualiate si reprezinta o "invitatie" la reflectie. Trandafirii, hortensiile si orhideele in diferite nuante de ultraviolet reprezinta o alegere inteleapta, eleganta si in voga pentru buchetul de mireasa.

Pentru o nunta de vis: Tendintele anului 2018 in materie de flori - Poza 1
Foto: interflora.co.uk

  • Aramiul si insertiile din cupru

Daca anul trecut erau la mare moda insertiile metalice aurite, pentru 2018, lucrurile s-au schimbat. Accentele de aramiu, bronz si firele din cupru aduc un plus de stil si caldura intregului aspect al buchetului. Mai ales in combinatie cu flori albe sau galbene.

Pentru o nunta de vis: Tendintele anului 2018 in materie de flori - Poza 2

Foto: interflora.co.uk

  • Peretii florali

Desi conceptul peretilor florali a pornit din dorintele vedetelor de a aduce ceva deosebit in decor, acestia au inceput sa aiba din ce in ce mai mult succes si printre oamenii obisnuiti care nu au niciun fel de legatura cu celebritatea sau cu un stil de viata opulent. Motivele sunt lesne de inteles: aceste decoratiuni sunt extrem de frumoase, nu foarte costisitoare, sunt elegante si aduc o prospetime vizuala aparte. Ca sa nu mai vorbim de splendoarea pozelor care se pot face alaturi de un astfel de decor.

Pentru o nunta de vis: Tendintele anului 2018 in materie de flori - Poza 3
Foto: interflora.co.uk

  • Bijuterii florale asortate cu buchetul

In acest an este la mare moda purtatul florilor naturale pe post de bijuterii - bratari, coronite, pandantive. Pentru ca intreaga imagine a miresei sa fie perfecta, se aleg pentru aceste bijuterii, aceleasi flori care din care este alcatuit si buchetul.

Pentru o nunta de vis: Tendintele anului 2018 in materie de flori - Poza 4
Foto: interflora.co.uk

  • Daliile

Uitati de clasicii bujori, exista un nou trend in 2018 - daliile de toate nuantele. Varietatea combinatiilor de culori ale acestor flori si faptul ca fac parte exact din acest sezon le fac numai bune pentru buchete si alte decoratiuni florale de nunta.


Pentru o nunta de vis: Tendintele anului 2018 in materie de flori - Poza 5
Foto: interflora.co.uk

  • Se merge pe o singura culoare

Poate parea mai simplu, dar alegerea unei singuri culori pentru buchet este una ce denota eleganta, naturalete si gingasie, potrivit interflora.co.uk. Daca vom alege o culoare de baza si nuante variate ale acesteia pentru buchet, atunci nu avem cum sa dam gres.

Pentru o nunta de vis: Tendintele anului 2018 in materie de flori - Poza 6
Foto: interflora.co.uk

  • Plantele suculente

Sunt deosebite prin forma frunzelor, prin textura si culori. Un mare avantaj al alegerii unui buchet din plante suculente este ca va rezista mult mai mult in timp. Plantele suculente au fost optiunea de baza a designerilor de interior pentru 2017, iar in acest an, aceste minunatii ale naturii au intrat cu succes si pe scena decoratiunilor de nunta.

Pentru o nunta de vis: Tendintele anului 2018 in materie de flori - Poza 7
Foto: interflora.co.uk