Cum sa ai un profil personal sigur.

In ultimii 10 ani, retelele de socializare ne-au schimbat complet modul in care interactionam cu prietenii, cu familia si, haideti sa recunoastem, uneori si cu oameni care ne sunt complet straini. Facebook se numara printre retelele cu milioane de utilizatori, din intreaga lume, care comunica intre ei prin intermediul mesajelor, a fotografiilor si a informatiilor personale pe care le posteaza zilnic. Accesul la toate aceste informatii poate atrage dupa sine o serie de probleme si ne poate afecta in mod direct, dupa cum s-a dovedit in urma scandalului Cambridge Analytica, in care datele personale a 87 milioane de utilizatori Facebook, din toata lumea, au fost accesate si folosite ilegal in scop electoral. Din acest motiv, este bine sa fim atenti la toate informatiile de ordin personal pe care le facem publice pe Facebook si este indicat sa ne gandim de doua ori cand decidem sa postam ceva. Haideti sa vedem ce nu trebuie sa apara pe profilul personal, pentru a fi protejati de posibile neplaceri.

  • Cererile de prietenie ale necunoscutilor

Ia ganditi-va bine. Din intreaga lista de prieteni pe cati ii cunoasteti in viata reala si cati sunt doar niste prezente virtuale pe care, probabil, nu le veti intalni niciodata? Lista de prieteni trebuie sa fie mai scurta si lipsita de straini pe care nu i-ati vazut niciodata la fata in viata de zi cu zi, potrivit viralthread.com.

Sase lucruri pe care sa nu le postezi niciodata pe Facebook - Poza 1

  • Ziua de nastere

Persoanele rau intentionate care au acces la ziua de nastere, pot gasi cu mai multa usurinta si alte detalii personale.

Sase lucruri pe care sa nu le postezi niciodata pe Facebook - Poza 2

  • Fotografii cu familia

Se poate intampla ca raufacatorii sa ajunga la membrii familiei noastre prin intermediul pozelor pe care le postam des cu atata mandrie si bucurie.


Sase lucruri pe care sa nu le postezi niciodata pe Facebook - Poza 3

  • Informatii despre cei mici

Cum sunt cele legate de unitatea de invatamant pe care o frecventeaza. Oricine are acces la Facebook si de ce am vrea ca pedofilii sau infractorii sa stie unde se afla zilnic copilul nostru?

Sase lucruri pe care sa nu le postezi niciodata pe Facebook - Poza 4

  • Serviciile de localizare

Este foarte util pentru raufacatori sa stie in ce loc ne aflam - daca suntem acasa sau nu, unde si cand suntem plecati in concediu etc. Iar acest lucru poate atrage dupa sine numai neplaceri, fiind ca o invitatie pentru acestia sa treaca "la treaba".

Sase lucruri pe care sa nu le postezi niciodata pe Facebook - Poza 5
  • Numarul de telefon

De ce sa faci public numarul personal de telefon, cand oricine doreste poate sa ia legatura cu tine prin mesaje? Este inutil si periculos.

Sase lucruri pe care sa nu le postezi niciodata pe Facebook - Poza 6