Ele surprind oameni obisnuiti in locuri fermecatoare. Sunt emotii, intamplari, peisaje. Toate vazute cu aparate vechi, pe care n-ar trebui sa le uitam niciodata.

Fotografia a inceput timid: camere obscure, praf de magneziu, cutii de lemn. Asta stiam din filmele vechi sau din carti. In realitate, se stie ca prima fotografie a fost realizata de catre Nicephore Niepce in anul 1825, prin modificarea unui strat de sol sub actiunea razelor soarelui ce treceau printr-o placa decupata. Puteti vedea fotografia aici.

De atunci, lucrurile au evoluat pliandu-se pe posibilitatile tehnice ale vremurilor, pe razboaie, pe crize economice. In ultimul timp, totul a explodat gratie dezvoltarii tehnologice fulminante. Aparatele incap in palma sau in telefoane mobile. Totusi, e bine sa ne amintim cu nostalgie de aparatele si fotografii din deceniile trecute, iar acum incepem cu Willy Ronis, primul francez care s-a angajat la LIFE Magazine si a avut o cariera remarcabila, intinsa pe jumatate de secol. Ronis s-a nascut in 1910 in Paris, dintr-un tata evreu. Originea sa avea sa-i aduca probleme pe timpul nazistilor, mai ales cand Hitler a pus gand rau Frantei si a ajuns sa ocupe Parisul. Willy a scapat insa, mai ales datorita varstei mici pe care o avea. A copilarit pe langa laboratorul foto al tatalui, insa s-a simtit apropiat de muzica. Dupa mangaieri de clape pe un pian vechi, francezul s-a reintors la fotografie, reusind cu pasiune si implicare sa se impuna printre artistii de atunci. Capturile sale alb negru sunt pur si simplu superbe. Ele surprind oameni obisnuiti in locuri fermecatoare. Sunt emotii, intamplari, peisaje. Toate vazute cu aparate vechi, pe care n-ar trebui sa le uitam niciodata...

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 1

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 2

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 3

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 4


Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 5

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 6

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 7

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 8

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 9

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 10


Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 11

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 12

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 13

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 14

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 15

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 16

Super fotografii: Magia vremurilor apuse - Poza 17