Scopul vietii noastre este fericirea.

Scopul vietii noastre este fericirea. Chiar daca multora dintre noi acesta li se pare un tel imposibil de atins, este important sa facem tot ce putem pentru a incerca sa ajungem cat mai aproape de aceasta stare suprema de existenta. Iar cum cele mai marunte lucruri pot avea un impact decisiv asupra vietii noastre, ne-am gandit la cateva recomandari de carti care iti pot oferi o perspectiva pozitiva asupra vietii, in interminabila cautare a fericirii.

Romanul de debut al lui Peter Gardos, "Febra in zori" este povestea adevarata a relatiei dintre parintii sai. Actiunea este plasata la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial si infatiseaza doi supravietuitori ai lagarelor de concentrare care se confrunta cu o noua batalie: cea pentru dragoste.

O carte care ne invata cum ne putem schimba modul negativist de gandire. Prin antrenament mental putem scapa de gandurile negative care ne tin blocati in suferinta.

Top 10 carti care te vor face fericit - Poza 1

O poveste surprinzatoare, un roman-puzzle, ce inglobeaza emotie, suspans, personaje puternice, locuri superbe si sentimente inabusite.

Cu ajutorul metoda KonMari vom reusi sa ne transformam locuinta intr-un spatiu curat si ordonat si sa scapam de obiectele inutile care ne aglomereaza inutil casa. Nu este doar un manual de reorganizare a caminului, este o carte care ne arata cum sa lasam in urma anumite lucruri care ne ingreuneaza viata pentru a reusi sa ne bucuram de existenta asa cum ar trebui.

Un roman emotionant in care pasiunea si lupta pentru iubire incoroneaza vietile unor personaje senzationale.

Suntem creatorii propriului destin. Aceasta lucrare ne prezinta forta care exista intre noi si Univers. Si ne invata cum sa renuntam la toate obiceiurile toxice pentru a ne transforma propria identitate si a deveni ce mai buna varianta a noastra.

Top 10 carti care te vor face fericit - Poza 2

Experienta uimitoare a autorului-personaj Eric-Emmanuel Sctmitt care la 28 de ani pleaca intr-o calatorie in Sahara pentru a scrie un scenariu despre misticul CHarles de Foucauld. Ramas in frigul noptii desertice, fara mancare si apa, incepe dintr-o data sa realizeze ca nu este totul pierdut cand simte in el o forta arzatoare care-i da incredere si puterea sa se intoarca acasa nevatamat.

Osho, unul dintre marii lideri spirituali ai secolului XX, ne invata ca frica apare atunci cand nu ne bucuram de viata. Principala arma impotriva fricilor de orice fel este puterea de a avea o atitudine pozitiva.

"Un motan pe nume Bob" este o autobiografie-bestseller ce ne prezinta povestea unei prietenii emotionante nascute dupa ce James Bowen a gasit un motan ranit intr-un adapost si a decis sa il adopte pentru a avea grija de el.

Aceasta carte reprezinta un drum presarat cu sfaturi intelepte pe care le putem urma pentru a avea o viata mai implinita. "Arta fericirii" impleteste conceptele de meditatie budiste cu sfaturile psihologiei occidentale moderne pentru a ne ajuta sa facem fata situatiilor dureroase, dar inevitabile din viata.