Adevarate comori cinematografice care ne vor umple inimile cu bucurie.

Nu exista om in viata caruia sa nu isi gaseasca locul o poveste de dragoste speciala. Iar filmele de dragoste ce ne prezinta povesti emotionante sau dramatice ne merg mereu la suflet, indiferent de genul filmelor pe care il preferam. Pentru ca tot ne aflam in luna dragostei, va propunem o lista cu unele dintre cele mai frumoase filme cu si despre povesti de dragoste, din toate timpurile.

Regia: Martin Scorsese

Cu: Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer, Winona Ryder

O poveste controversata de dragoste ce se petrece in New York-ul secolului al XIX-lea, in care un tanar avocat logodit, se indragosteste de verisoara viitoarei sotii, o burgheza divortata.

Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 1

  • Americanizarea lui Emily (The Americanization of Emily) 1964

Regia: Arthur Hiller

Cu: Julie Andrews

Povestea se petrece in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial cand un ofiter american de marina, trimsi sa lupte in Anglia, ajunge erou in ciudat vointei sale. Astfel, el ajunge sa castige inima femeii pe care o iubea.

Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 2

Regia: Richard Linklater

Cu: Ethan Hawke, Julie Delpy

O trilogie despre povestea de dragoste dintre doi tineri, Celine si Jesse, care se intalnesc in primul film in tren si petrec la Viena o idila de 14 ore, apoi isi continua vietile separat. Dupa 9 ani, se reintalnesc la Paris, in cel de-al doilea film, si incerca sa vada daca dragostea lor mai exista, desi Jesse este insurat si are un fiu. In ultimul film, dupa alti 9 ani, cei doi se alfa in Grecia, in vacanta. De data aceasta sunt impreuna si au doua fiice gemene.

Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 3

Regia: David Lean

Cu: Celia Johnson, Trevor Howard

Laura Jesson il intalneste pe Alec Harvey in cafeneaua unei gari. Cu toate ca femeia este deja maritata, cei doi se indragostesc si isi fac un obicei din a se intalni in fiecare joi in micuta cafenea, desi stiu ca dragostea lor este imposibila.

Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 4

Regia: Michael Curtiz

Cu: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman

Un film de referinta in cinematografia mondiala, distins cu trei Premii Oscar prin prisma caruia Humphrey Bogart si Ingrid Bergman au intrat pentru totdeauna in topul celor mai frumoase cupluri de pe marile ecrane.


Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 5

Regie: Anthony Minghella

Cu: Ralph Fiennes, Kristin Scott Thomas

O frumoasa si intensa poveste de dragoste ce se infiripa, la sfaristul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, intre contele Almasy, care sufera arsuri ingrozitoare in urma unui accident aviatic si o infirmiera sensibila.

Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 6

Regia: Jerry Zucker

Cu: Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopi Goldberg

Patrick Swayze este o fantoma care incearca impreuna cu un medium (Whoopi Goldberg) sa afle adevarul care se ascunde in spatele mortii lui. Toate pentru a o salva pe iubita lui (Demi Moore) pentru a nu urma aceeasi soarta.

Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 7

  • I Know Where I'm Going! (1945)

Regia: Michael Powell, Emeric Pressburger

Cu: Wendy Hiller

Actiunea se petrece in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, iar povestea este clasica si frumoasa: protagonista filmului isi gaseste sufletul pereche in timp ce se afla in drum spre a se casatori cu un alt barbat, care se dovedeste a fi nepotrivit pentru ea.

Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 8

  • S-a intamplat intr-o noapte (It happened one night), 1934

Regia: Frank Capra

Cu: Clark Gable, Claudette Colbert, Jameson Thomas

Ellie (Claudette Colbert), o coafeza rasfatata se casatoreste cu vanator de averi "Regele" Westly in ciuda impotrivirii tatalui sau care anuleaza actul de casatorie. Ellie fuge de acasa pentru a se intalni cu logodnicul ei, dar in autobuzul spre New York, il intalneste pe Peter (Clark Gable), un reporter fara slujba. Din acel moment incep fel de fel de peripetii si aventuri amoroase.

Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 9

Regia: Arthur Hiller

Cu: Ryan O'Neal, Ali MacGraw, Tommy Lee Jones

O impresionanta poveste despre o dragoste de o viata ce se petrece in anul 1970.


Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 10

  • Dor nestins (Now, Voyager) 1942

Regia: Irving Rapper

Cu: Bette Davis, Paul Henreid

Povestea unei tinere domnisoare timide, interpretate de Bette Davis, care se transforma complet intr-o femeie frumoasa si puternica datorita iubirii pentru un barbat pe care il intalneste intr-o calatorie.

Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 11

Regia: James Ivory

Cu: Emma Thompson, Anthony Hopkins

Un film bazat pe celebrul roman de Kazuo Ishiguro ce scoate in prim plan devotamentul majordomului Stevens (Anthony Hopkins) care isi dedica intreaga viata stapanului sau, ignorandu-si propria viata si posibila legatura cu miss Kenton, colega sa, alaturi de care ar fi putut trai o frumoasa poveste de dragoste.

Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 12

Regia: Ang Lee

Cu: Hugh Grant, Emma Thompson, Alan Rickman, Kate Winslet

Frumoasa poveste a surorilor Dashwood, sensibila Elinor (Emma Thompson) si pasionata Marianne (Kate Winslet), ale caror sanse de a se casatori par condamnate pentru totdeauna din cauza pierderii averii familiei.

Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 13

Regia: Sydney Pollack

Cu: Robert Redford, Barbra Streisand, Bradford Dillman

Personajele interpretate de Robert Redford - el, aparent superficial si aventurier -, si Barbra Streisand - ea, inteligenta si implicata-, traiesc o poveste de dragoste cu nabadai: se indragostesc, se despart si iar se impaca.

Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 14

  • O femeie face cariera (Working Girl), 1988

Regia: Mike Nichols

Cu: Melanie Griffith, Harrison Ford, Sigourney Weaver

Ascensiunea dificila a unei femei care isi incerca norocul intr-o companie importanta de pe Wall Street. O poveste romantica a carui final ne ofera o rasturnare de situatie complet imprevizibila.

Cele mai frumoase filme de dragoste din toate timpurile - Poza 15