Vizionare placuta.

Pentru toti pasionatii de filme documentare, am pregatit o selectie cu 10 dintre cele mai bune si noi titluri de seriale de acest gen ce pot fi urmarite pe Netflix, potrivit recomandarilor celor de la thrillist.com.

  • AlphaGo

Regie: Greg Kohs

Distributie: Ioannis Antonoglou, Lucas Baker, Nick Bostrom

O poveste captivanta despre una dintre cele mai mai interesante descoperiri din domeniul inteligentei artificiale, adica un algoritm dezvoltat de o echipa de cercetatori din Londra pentru a juca un vechi joc chinezesc de societate numit 'Go'.

  • World War II in Color

Distributie: Robert Powell, Erich von Manstein, Mamoru Shigemitsu

O serie inedita de 13 episoade care ne prezinta cel De-Al Doilea Razboi Mondial asa cum nu l-am mai vazut pana acum in cartile de istorie.

  • Icarus (2017)

Regia: Bryan Fogel

Distributie: Bryan Fogel, Nikita Kamaev, Grigory Rodchenkov

Acest documentar, care a castigat un Oscar in 2018, prezinta povestea unui ciclist amator, Bryan Fogel, care incearca sa se dopeze intr-o perioada in care exista un mare scandal legat de acest subiect. Cu ajutorul doctorului Grigory Rodcehnkov, Fogel incepe sa faca un plan pentru a putea lua anumite droguri fara sa fie prins.

  • Minimalism

Regie: Matt D'Avella

Distributie: Dan Harris, Joshua Becker, Shannon Whitehead

Tema acestui documentar este bazata pe filosofia unei vieti simple. Abordarea unui stil de viata minimalism poate duce, conform dezvaluirilor protagonistilor documentarului, la schimbari importante in viata noastra.

  • Dirty Money

Distributie: Alberto Ayala, Roddy Boyd, Jonathon Braun

Un serial-documentar Netflix, din sase episoade, ce abordeaza temele comune din randul oamenilor de afaceri - coruptie, putere, bani etc. Serialul se bazeaza pe diferite cazuri prezentate prin intermediul interviurilor.

  • Planet Earth: The Complete Collection

Regie: Alastair Fothergill

Distributie: David Attenborough, Sigourney Weaver, Huw Cordey

Un documentar fabulos, alcatuit din 11 episoade captivante care au ca subiect central planeta noastra, Pamantul. "Planet Earth" reprezinta unul dintre cele mai costisitoare documentare produse vreodata de BBC Natural History Unit.

  • Take Your Pills

Regie: Alison Klayman

Distributie: Eben Britton, Dr. Wendy Brown, Anjan Chatterjee

In documentarul de fata ni se vorbeste despre istoria amfetaminelor si cum au ajuns acestea sa fie consumate de oamenii sanatosi pentru a-i ajuta sa invete mai bine si sa aiba o capacitate mai buna de concentrare.

  • Rotten

Distributie: Latif Nasser, Jack Bai, Gudrun Beckh

In "Rotten" descoperim controversele din industria alimentara, toate acele lucruri despre alimentele pe care le credeam sanatoase, dar si situatia actuala a fermierilor.

  • Get Me Roger Stones

Distributie: Roger Stone, Donald J. Trump, Paul Manafor

Cariera politica, de peste 50 de ani, a republicanului Roger Stone, 'confidentul' lui Donald Trump, un maestru in controverse si manipulare media.

  • Dark net

Distributie: Abby Stein, Lauren Terp, Anisha Vora

"Dark net" este un documentar care ne dezvaluie partea nestiuta si nevazuta a internetului.