Tie care ti s-ar potrivi cel mai bine?

Sunt multi oameni care isi aleg locul de munca doar din considerente financiare si lucreaza doar pentru a castiga bani si nu pentru a avea sansa sa faca ceea ce le place sau pentru a-si exploata talentul. Dar exista si persoane pentru care jobul este o modalitate distractiva, interesanta si provocatoare de a isi ocupa timpul si care nu au niciun fel de asteptari in ceea ce priveste remuneratia. Ei bine, despre astfel de cazuri vorbim in materialul de fata si despre cateva dintre cele mai ciudate joburi de care, probabil, nu ati auzit niciodata.

  • Dublura pentru evenimentele importante din lumea celebritatilor

In afara de rabdare, acest job nu presupune niciun fel de abilititati speciale deoarece este vorba de persoane care trebuie sa stea in locul celebritatilor pe scaun cand acestea lipsesc din difereite motive. Toate pentru ca sala sa para mereu plina si sa arate bine la filmari.

10 Joburi atipice pe care oricine ar vrea sa le incerce - Poza 1
© Capital Pictures/East News

  • Investigator paranormal

Este un 'post' care devine din ce in ce mai cautat si se refera la investigarea si la cautarea detaliilor pentru a stabili daca exista printre noi entitati din alte lumi. Ii putem numi vanatori de fantome sau cautatori de fenomene paranormale.

10 Joburi atipice pe care oricine ar vrea sa le incerce - Poza 2
© depositphotos

  • Testeri de saltele

Cineva trebuie sa faca si acest lucru. Exista oameni special 'angajati' pentru a testa gradul de confort al saltelelor. Oare cum o fi sa iti petreci toata ziua lafaindu-te pe fel de fel de saltele?

10 Joburi atipice pe care oricine ar vrea sa le incerce - Poza 3
© bagelbunny/Imgur

  • Sirena

Acesta este un job potrivit exclusiv femeilor, evident. Daca Ariel este personajul de desene animate care v-a inspirat cel mai tare in copilarie si nu aveti o problema in a va petrece ore bune in sir inotand sau facand diverse giumbuslucuri intr-un acvariu, cu alte creaturi subacvatice, s-ar putea sa va numarati printre norocoasele care si-au gasit jobul mult visat.


10 Joburi atipice pe care oricine ar vrea sa le incerce - Poza 4
© Weeki Wachee Springs/Facebook

  • Prezentator emisiuni de calatorie

Ei bine acesta este un loc de munca la care multi ravnesc. Se potriveste persoanelor telegenice, vesele, carora le place sa calatoreasca sa socializeze si sa descoepre lucruri inedite din jurul lumii. Este ceva munca sa stai toata ziua la filmarei, dar merita. Astfel de prezentatori nu numai ca se bucura de faima si de sansa exploatarii intregii planete, dar sunt rasplatiti si cu un salariu pe masura efortului depus.

10 Joburi atipice pe care oricine ar vrea sa le incerce - Poza 5
© depositphotos

  • Organizator de petreceri

De obicei, pentru acest job se cer cateva cunostinte de PR, Marketing sau Comunicare, dar daca esti o persoana carismatica, sociabila, cu multe conexiuni in 'lumea buna', atunci acest loc de munca ti se va potrivi ca o manusa.

10 Joburi atipice pe care oricine ar vrea sa le incerce - Poza 6
© depositphotos

  • Whiskey tester

Da, ati auzit bine. Cum exista degustatori de vin, cafea sau ceai, exista oameni care trebuie sa testeze calitatea whiskyului. Lucrurile nu stau atat de simple precum par deoarece este nevoie sa ai simtul olfactiv si pe cel gustativ bine dezvolate si mai este nevoie de multa atentie la detalii.


10 Joburi atipice pe care oricine ar vrea sa le incerce - Poza 7
© MarianneBMD/twitter

  • Client misterios

Tot ce ai de facut daca iti alegi acest job este sa colinzi magazinele si localurile, sa testezi calitatea produselor sau a serviciilor, sa faci cumparaturi si sa primesti bani pentru asta. Suna extraordinar, nu? Companiile au nevoie de astfel de 'angajati' pentru a intelege cu exactitate cum sunt primite de oameni serviciile sau produsele pe care ei le pun la dispozitie.

10 Joburi atipice pe care oricine ar vrea sa le incerce - Poza 8
© depositphotos

  • Ingrijitor de Panda

Daca iubiti animalele, acest job este ceea ce va trebuie. Se petrec 365 de zile in preajma dragalasilor Panda pentru a avea grija de ei. Cei care fac acest lucru trebuie sa aiba varsta minima de 22 de ani, sa aiba idee despre modul de viata al acestor animale, aptitudini de scris si de facut fotografii.

10 Joburi atipice pe care oricine ar vrea sa le incerce - Poza 9
© depositphotos

  • Tester de cannabis

Atitutdinea societatii fata de consumul de marijuana se modifica de la o zi la alta. Cum s-au demonstrat medicinal anumite efecte benefice pe care aceasta planta le-ar avea asupra organismului, este normal sa existe oameni alesi special pentru a urmari etapele de manifestare ale cannabisului in timpul cresterii. Asta job este doar pentru cei care au studii de chimie.

10 Joburi atipice pe care oricine ar vrea sa le incerce - Poza 10
© depositphotos