Titluri dedicate perioadei de sarcina, nasterii si cresterii copilului in primele luni de viata.

In pregatirea riguroasa pentru a deveni mamica, informarea corecta asupra tuturor experientelor de care urmeaza sa se loveasca o femeie este esentiala. Pe langa sfaturi de la cunostintele experimentate, care au trecut prin asa ceva, sau nenumaratele informatii care se gasesc in mediul online (si care nu sunt intotdeauna venite din partea unor specialisti in pediatrie), cartile raman sursa numarul 1 de documentare pentru viitoarele mamici. In continuare veti putea gasi o serie de titluri dedicate perioadei de sarcina, nasterii si cresterii copilului in primele luni de viata.

Copilul fericit - Giuseppe Ferrari

O carte extrem de utila in care proaspetele mamici vor gasi sfaturi si recomandari esentiale pentru cresterea sanatoasa a copilului.

10 carti necesare viitoarelor mamici - Poza 1
Disponibila pe libris.ro

Mama si copilul - Emil Capraru si Herta Capraru

Aceasta noua editie, a VI-a, a celebrei carti despre dezvoltarea, ingrijirea, alimentatia si educatia copilului, "Mama si copilul", atinge subiecte cheie dintr-o perioada lunga a vietii copilului, de la nastere pana la adolescenta.

10 carti necesare viitoarelor mamici - Poza 2
Disponibila pe elefant.ro

Parinti altfel cu copii de la -1 la 10 ani - Gheorghe Mencinicopschi

Un copil hranit corect este un copil sanatos. O carte menita sa ajute viitorii parinti sa inteleaga importanta alimentatiei corecte in cresterea copiilor lor pentru o dezvoltare armonioasa si sanatoasa. Un ghid esential de nutritie pentru orice parinte.

10 carti necesare viitoarelor mamici - Poza 3

Disponibila pe elefant.ro

Cresterea bebelusului de la 0 la 3 ani - Larousse

O lucrare complexa care ofera viitorilor parinti raspunsuri la fel de fel de intrebari legate de ingrijirea amanuntita a copilului in primele luni de viata. Pe langa toate acestea, cartea abordeaza problemele familiilor monoparentale sau recompuse, ale familiilor cu gemeni sau cu un copil adoptat.

10 carti necesare viitoarelor mamici - Poza 4
Disponibila pe elefant.ro

Limbajul secret al bebelusilor - Sally KiesterEdwin Kiester

Deslusirea limbajului "secret" al bebelusului bazat pe zambete, plansete, gesturi, scancete si gangureli ajuta parintii sa afle care sunt nevoile celor mici, pentru a le oferi tot ce le trebuie. Cartea acopera o gama larga de actiuni ale bebelusului - de la un deget ridicat, la aruncatul unei jucarii sau o privire peste umar - pentru a ajuta parintii sa inteleaga gandurile complexe care se ascund in spatele acestor manifestari.

10 carti necesare viitoarelor mamici - Poza 5
Disponibila pe elefant.ro

Cel mai fericit bebelus din lume - Dr. Harvey Karp

Un indrumar specializat in ingrijirea bebelusilor care plang mai mereu. Cartea ofera sfaturi si tehnici eficiente de folosit in calmarea celor mici.

10 carti necesare viitoarelor mamici - Poza 6
Disponibila pe elefant.ro

Viitoare mame - Colleen Sell

Povestiri adevarate despre experientele sarcinii si ale nasterii.


10 carti necesare viitoarelor mamici - Poza 7
Disponibila pe emag.ro

Cel mai simpatic ghid de sarcina - Vicki Iovine

Scrisa de cineva care a nascut 4 copii in sase ani si a trecut prin toate experientele unice ale unei mamici, aceasta carte poate fi cea mai buna prietena a oricarei femeie ce isi doreste sa aiba, in curand, un copil sau mai multi.

10 carti necesare viitoarelor mamici - Poza 8
Disponibil pe elefant.ro

Jurnal de sarcina. Sfaturi esentiale pentru mamici in devenire - Ziba Kashef

Pentru ca fiecare saptamana de sarcina vine cu noi experiente, aceasta carte este o sursa importanta de sfaturi si informatii extrem de utile pentru mamicile in devenire.

10 carti necesare viitoarelor mamici - Poza 9
Disponibila pe elefant.ro

Sanatatea copilului meu. Ghid de simptome si ingrijiri - David Haslam

Pornind de la simptome, nu de la diagnostic, cum fac alte ghiduri de pediatrie, aceasta carte, pentru copiii de 0-12 ani, ii ofera parintelui informatiile necesare pentru sanatatea si ingrijirea celui mic.

10 carti necesare viitoarelor mamici - Poza 10
Disponibila pe elefant.ro