Lucrurile nu sunt nicioadat ceea ce par a fi.

Lucrurile nu sunt nicioadat ceea ce par a fi. Pentru a demonstra din nou ca aceasta teorie este catse poate de adevarata va propunem sa descoperiti in clipele urmatoare cateva iluzii optice de-a dreptul geniale.

Priviti aceste doua bucati din lemn. Vi se par pozitionate una peste cealalta sau una langa alta? Totul depinde de capatul pe care alegem sa il privim.

10 iluzii optice care te pun pe ganduri - Poza 1
brightside.me

Aceasta este iluzia Chris Westall si are ca elemente o ceasca mica de cafea asezata pe un cub si o alta ceasca mai mare. Daca privim dintr-un anumit unghi putem realiza ca, de fapt, cestile sunt de marimi similare, iar cubul este doar un desen pe o hartie.


10 iluzii optice care te pun pe ganduri - Poza 2

Nu-i asa ca liniile orizontale dintre aceste cuburi par a fi inclinate? Este doar o iluzie optica. De fapt, ele sunt drepte si paralele.

10 iluzii optice care te pun pe ganduri - Poza 3

Priviti nasul rosu al femeii timp de 30 de secunde fara sa clipiti. Apoi indreptati-va privirea spre un perete. Asa-i ca vedeti o alta femeie?

10 iluzii optice care te pun pe ganduri - Poza 4

La o prima vedere ni se pare ca fotografiile sunt diferite - cea din dreapta prezinta Turnul din Pisa intr-o pozitie mai inclinata. Dar nu este asa. Pozele sunt identice.

10 iluzii optice care te pun pe ganduri - Poza 5

In aceasta imagine sunt 12 buline mov care dispar, pe rand, timp de 0.1 secunde. Daca va fixati privirea pe crucea din centru puteti vedea cum o bulina verde apare si se misca in locul bulinelor mov.


10 iluzii optice care te pun pe ganduri - Poza 6

Priviti cu atentie cele 4 pete negre din mijlocul imaginii. Apoi indreptati-va privirea catre perete. Ce vedeti?

10 iluzii optice care te pun pe ganduri - Poza 7

Daca va uitati cu atentie la punctul din mijlocul bulinelor multicolore puteti observa cum acestea incep sa isi piarda culoarea si sa dispara treptat.

10 iluzii optice care te pun pe ganduri - Poza 8

In aceasta imagine un copil ar vedea niste delfini care se joaca, pe cand un adult vede ceva complet diferit. Acest lucru se petrece deoarece in memoria copiilor nu exista inca imagini pe care doar adultii pe stiu.

10 iluzii optice care te pun pe ganduri - Poza 9

Acesta iluzie optica este opera lui Rob Gonsalves, un pictor suprarealist canadian. In functie de unghiul din care privim imaginea, putem vedea lucruri complet diferite.

10 iluzii optice care te pun pe ganduri - Poza 10