Din uimitoarea lume a internetului.

Internetul este plin de minunatii. Putine sunt lucrurile pe care nu le poti gasi la o simpla cautare pe Google, dar nu la fel de putine sunt bizareriile de care poti da atunci cand te astepti mai putin. Cei de la BuzzFeed le-au cerut membrilor comunitatii lor sa spuna care sunt cele mai ciudate lucruri si povesti pe care le-au gasit pe Wikipedia. Iata cateva dintre cele mai cele.

Roller coasterul mortii

In anul 2010, Julijonas Urbonas a venit cu o idee atipica pentru proiectul sau de doctorat: un roller coster, din otel, menit sa le ofere pasagerilor o ultima calatorie in aceasta viata. Conceptul sau a fost prezentat in cadrul Colegiului de Arta Royal din Londra drept o modalitate "eleganta si euforica" de a ajuta persoanele in stadii extrem de avansate de boala care doreau sau trebuiau sa fie eutanasiate.

10 Lucruri socante de pe Wikipedia de care sigur nu stiai - Poza 1
wiki.org

Corpul uman in afara atmosferei terestre

Calatoria in afara atmosferei terestre fara un costum spatial este o sentinta sigura la moarte. Aceasta pagina ne explica efectele unei astfel de experiente, ca sa fim bine informati in cazul in care decidem sa iesim vreodata la plimbare in spatiu si ne uitam costumul acasa...

10 Lucruri socante de pe Wikipedia de care sigur nu stiai - Poza 2

Autopsia lui John F. Kennedy

Oamenii au avut dintotdeauna o atractie bizara pentru morbid, dar totusi ramane un mister de ce ar dori cineva sa afle cum a decurs autopsia fostului presedinte american care a fost asasinat prin impuscare, pe 22 noiembrie, 1963, in Texas.


10 Lucruri socante de pe Wikipedia de care sigur nu stiai - Poza 3
pixabay.com

Uciderea tinerei Shanda Sharer

Poveste tragica a Shandei, o tanara de 12 ani, din Indiana, SUA, care a fost torturata si ucisa prin incendiere de patru adolescente din cauza unor motive de-a dreptul puierile - una dintre ucigase a acuzat-o pe Shanda ca i-ar fi "furat" o prietena.

10 Lucruri socante de pe Wikipedia de care sigur nu stiai - Poza 4

Bubbly Creek, Chicago

Bubbly Creek este denumirea data unei portiuni a raului Chicago (aflata intre Brigdeport si Parcul McKinley). In acea zona, datorita gazelor emanate in urma descompunerii deseurilor organice (cadavre de animale, excremente) aruncate acolo la inceputul anilor 1900, apa a inceput sa bolboreasca.

10 Lucruri socante de pe Wikipedia de care sigur nu stiai - Poza 5

wiki.org

Karl P. Schmidt, omul care si-a documentat propria moarte

Schmidt a fost un herpetologist distins care, in anul 1957, vrand sa dovedeasca incapacitatea dozei de venin a sarpelui Boomslang (unul dintre cei mai deosebiti si periculosi serpi din lume) de a fi fatala, s-a lasat muscat de acesta si apoi a inceput sa noteze toate efectele simptomelor pe care le-a experimentat pana in ultima clipa de viata. Muscatura fusese fatala, Schmidt se inselase in aceasta privinta, insa a lasat in urma informatii importante despre aceasta specie de sarpe.

10 Lucruri socante de pe Wikipedia de care sigur nu stiai - Poza 6

Terapia pentru tulburari de atasament

Tulburarea de atasament este o afectiune severa si rara in care copiii nu pot stabili legaturi sanatoase, normale cu parintii sau cu persoanele care ii ingrijesc. In anul 2000, Candece Newmaker, o tanara de 10 ani, a fost supusa unui tratament controversat numit "renastere" cu scopul de a o vindeca de aceasta tulburare. Copila a fost infasurata in cateva carpe, care simbolizau pantecul mamei inainte de nastere, si lasata sa stea asa pana cand se va vindeca. Dupa un chin ingrozitor, tipete si vomitaturi, Candece s-a sufocat si a murit. Potrivi autoritatilor locale, au existta multe alte astfel de cazuri tragice.

10 Lucruri socante de pe Wikipedia de care sigur nu stiai - Poza 7

Scafism

Scafismul este o metoda ingrozitoare de executie folosita pe vremea Imperiului Persan. Condamnatii erau legati de o barca sau de o buturuga aflata in apa, unsi pe tot corpul si hraniti zilnic cu lapte si miere si lasati sa moara in chinuri teribile. Insectele si sobolanii devorau trupul acestora inainte de moarte, atrasi de mirosul corpului in curs de de dezintegrare.

10 Lucruri socante de pe Wikipedia de care sigur nu stiai - Poza 8

GPS-ul fatal

Va vine sa credeti sau nu, o multime de oameni si-au pierdut vietile din cauza indicatiilor gresite pe care le urmareau pe hartile GPS. Astfel de cazuri au fost constatate ni Australia, Marea Britanie, Italia, California si Washington.

10 Lucruri socante de pe Wikipedia de care sigur nu stiai - Poza 9

Rosalia Lombardo

Rosalia avea aproximativ 2 ani cand a murit de pneumonie, in Italia, in anul 1920. Siuatia a capatat o turnura stranie cand tatal sau, Mario Lombardo, rapus de pierdere, a decis sa isi imbalsameze fiica si sa o conserve pentru ca trupul ei neinsufletit sa ramana intact, pentru totdeauna. Corpul Rosaliei a fost ultimul, conservat in acest fel, admis in Catacombele Capucinilor din Palermo.

10 Lucruri socante de pe Wikipedia de care sigur nu stiai - Poza 10